Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Liberce dorazí tisícovka fanoušků Sparty. Pochod na stadion začne u radnice

Přípravu na nedělní utkání Slovanu se Spartou nepodceňují nejen fotbalisté, ale také desítky policistů, kteří kvůli nájezdu tisícovky sparťanských fanoušků připravují mimořádné bezpečnostní opatření. Fanoušci Sparty před zápasem půjdou tradiční pochod z náměstí Dr. E. Beneše na stadion, což omezí dopravu v několika ulicích.

„Předpokládá se, že policisté budou před utkáním doprovázet fanoušky z náměstí Dr. E. Beneše přímo na stadion, z tohoto důvodu dojde v odpoledních hodinách dle potřeb v době doprovodu k chvilkovému uzavření ulic Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská. Po ukončení fotbalového utkání může být krátkodobá uzavírka obdobného charakteru,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

I z tohoto důvodu policisté vyzývají příznivce Slovanu, aby na stadion nepřicházeli směrem od centra města. „Apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak jejich odbavení u vstupů na stadion proběhnout bez komplikací. A zároveň aby ke vstupu na stadion využili vchod ve směru od dětského dopravního hřiště. Pro fanoušky hostujícího týmu je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská,“ dodala mluvčí policie.

Pořadatelé předběžně počítají s návštěvností, která by se měla pohybovat kolem 7 tisíc, z toho tisícovka fanoušků by měla dorazit z Prahy. Do bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou i členové antikonfliktního týmu, policisté z pořádkových jednotek a psovodi. Do akce bude nasazeno i mobilní monitorovací centrum.

Foto Milada Dimoliosová

Štítky Liberec, FC Slovan Liberec, Slovan, AC Sparta Praha, fanoušci, pochod, hooligans, Železná, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce dorazí tisícovka fanoušků Sparty. Pochod na stadion začne u radnice  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.