Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kádr máme dostatečně silný na to, abychom Spartu potrápili, říká před dnešním zápasem Trpišovský

Fotbalisté Sparty dnes v třetím ligovém kole zkusí v Liberci navázat na premiérovou soutěžní výhru pod koučem Andreou Stramaccionim. Tu si na čtvrtý pokus připsali v pondělí v Mladé Boleslavi. Slovan se ale na Pražany umí doma vytáhnout a v lize s nimi U Nisy bodoval pětkrát po sobě.

"Měli bychom mít větší sebevědomí a doufám, že to tak bude. Ale čeká nás nažhavený soupeř, vždy na nás mají žízeň. Je to pro ně největší domácí zápas v lize. Víme, že jsme v Liberci dlouho nevyhráli, tak snad přišel ten čas," řekl asistent trenéra Sparty Radoslav Kováč.

Zápas bude prestižní i pro kouče Slovanu Jindřicha Trpišovského, který na Letné vedl mládež a Sparta o něj neúspěšně usilovala na podzim. "Je to jeden z vrcholů sezony, máme s nimi doma dobrou bilanci. Sparta podle mě půjde jen nahoru, což ukázala už v Boleslavi," řekl Trpišovský.

Z kabiny Slovanu je před nedělní bitvou s těžkým soupeřem cítit velké odhodlání. "Hrajeme doma a kádr máme i přesto, že není tak široký, dostatečně silný na to, abychom Spartu potrápili. Rozhodně se soupeře nezalekneme!" utvrzuje trenér, který se v neděli bude muset obejít bez tria Pulkrab, Kulhánek, Havelka, které u nás hostuje právě ze Sparty. "Hodně posilovali, takže z nich na jednu stranu sice jde určitý respekt, ale hrajeme doma. Tam jsme nyní dlouho v lize neprohráli, na což budeme chtít navázat a vyhrát," dodává útočník Roman Potočný.

O první body v sezoně budou usilovat Dukla doma proti Zlínu a Mladá Boleslav v Karviné. V severočeském souboji pak Teplice přivítají Jablonec.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, Liberec, Mladá Boleslav, Lužická Nisa, Radoslav Kováč, Roman Potočný, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr máme dostatečně silný na to, abychom Spartu potrápili, říká před dnešním zápasem Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.