Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Libercem prošel pochod fanoušků Sparty, na stadion je doprovodila policie

Libercem prošel v neděli odpoledne pochod několika stovek fanoušků fotbalové Sparty. Pod Ještěd jich na třetí kolo HET ligy má dorazit až tisícovka, pochodu se jich zúčastnilo kolem pěti stovek. Policie do půl páté odpoledne, kdy pochod dorazil na stadion U Nisy, nemusela řešit žádné větší problémy se sparťanskými příznivci.

„Všem policistům se v rámci důkladně připraveného bezpečnostního opatření podařilo udržet veřejný pořádek a klid ve městě a zajistit bezpečnost silničního provozu v celém městě i okolí stadionu. Policisté během bezpečnostního opatření nemuseli řešit žádné závažnější protiprávní jednání. V rámci opatření byla vypátrána jedna osoba, na kterou byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Pochod sparťanských fanoušků vyšel po čtvrté hodině odpolední z náměstí Dr. E. Beneše, kde se příznivci letenského klubu shromáždili. Po společném focení u radnice vyrazili ulicemi Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská na stadion U Nisy.

FOTO: Sparta v Liberci opět zaváhala. Slovan dokázal v devíti hráčích vybojovat remízu 1:1

Pořadatelé předběžně počítají s návštěvností, která by se měla pohybovat kolem 7 tisíc, z toho tisícovka fanoušků by měla dorazit z Prahy. Do bezpečnostního opatření, které bude probíhat i po zápase, jsou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu jsou i členové antikonfliktního týmu, policisté z pořádkových jednotek a psovodi. Do akce je nasazeno i mobilní monitorovací centrum. 

Pochod fanoušků Sparty Libercem

Fanoušci Sparty před radnicí

Foto

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, fanoušci, Sparta, pochod, Liberec, policie, Lužická Nisa, Ještěd, bezpečnostní opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Libercem prošel pochod fanoušků Sparty, na stadion je doprovodila policie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.