Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Sparta v Liberci opět zaváhala. Slovan dokázal v devíti hráčích vybojovat remízu 1:1

Fotbalisté Slovanu dokázali prodloužit šnůru domácí neporazitelnosti se Spartou na šest utkání. Slovan dokázal v nesmírně náročném a vyhroceném zápase vybojovat remízu 1:1 a to i přesto, že dohrával v devíti hráčích. Jediným střelcem Slovanu byl Radim Breite, za Spartu se trefil Martin Frýdek. Mezi pětapadesátou a sedmapadesátou minutou vyloučil rozhodčí libereckého Kúdelu a Kerbra, dvacet minut před koncem poslal předčasně do sprch sparťanského Čiviče.

Liberec začal aktivněji, ale z dobrého úvodu vedení nevytěžil. Malinský v páté minutě sám před brankou špatně trefil míč a pak pálil Ševčík mimo. Nad Libercem se v úvodu přehnal silný liják, přesto se hrálo v tempu.

Poté začala hrozit i Sparta a v 27. minutě se dostala do vedení. Na Čivičův centr si naběhl Frýdek a usměrnil balon do sítě. Hostující záložník se dočkal gólu proti bývalému klubu. Pražané ožili, ale Frýdek ani Lafata nadějné šance nevyužili.

Do druhé půle vstoupil Liberec náporem. Coufal ve 49. minutě z dálky mířil těsně nad a střídající Graiciar za chvíli hlavičkoval jen do Zahustela.

Co to pískáš, to nebyl faul, postěžoval si Kúdela. Rozhodčí Zelinka ho za to poslal do sprch

V 54. minutě se Liberci snaha o vyrovnání velmi zkomplikovala. Ševčík dostal žlutou kartu za faul na Ben Chaima, vzápětí rozhodčí Zelinka k údivu domácích údajně za protesty podruhé v zápase napomenul i Kúdelu a Slovan musel po vyloučení do deseti. „K první žluté nemám výhrady, ta byla bez diskuze zasloužená. Ale u té druhá ať se na mě nikdo nezlobí, ale dostat ji za tohle? Že běžím 20 metrů k rozhodčímu a dostanu ji na popud pomezního? To mi přijde dost divné,“ shrnul po zápase Ondřej Kúdela. Podle svých slov rozhodčího nijak neurazil a dokonce mu nestihl ani nic říct. „Nic jsem neřekl, nebyl jsem sprostý. Neřekl jsem ani žádnou urážku, ani jsem nijak nevyhrožoval. Nestihl jsem nic říct, doběhl jsem tam a už jsem ji dostal,“ postěžoval si. A právě vysvětlení sporného momentu zajímalo novináře po utkání nejvíce. Rozhodčí Zelinka ale odmítl před novináře předstoupit.

Za tři minuty bylo se Severočechy ještě hůř. Kerbr, který rovněž dostal žlutou kartu za protesty, zastavil v úniku Biabianyho a Zelinka poslal po dalším karetním napomínání domácí do devíti. Slovan si tak vyzkoušel to, co v Liberci v úvodním kole zažil Zlín, který po vyloučení a zranění dalšího hráče musel rovněž dohrávat v devíti.

Severočeši se v dvojnásobném oslabení vzepjali k heroickému výkonu a nečekaně srovnali. V 63. minutě hostující brankář Koubek jen vyrazil Potočného ránu z přímého kopu a dobíhající Breite doklepl míč do sítě.

FOTO, VIDEO: Libercem prošel pochod fanoušků Sparty, na stadion je doprovodila policie

Sparťanský trenér Stramaccioni následně poslal na trávník čerstvého Rosického a v 69. minutě mohli hosté opět vést, když si Mikula málem vstřelil vlastní gól.

Jinak ale Pražané dvojnásobnou přesilovku absolutně nezvládli a jejich zmar vyvrcholil v 71. minutě, kdy Čivič stáhl k zemi unikajícího Coufala a i Sparta šla do oslabení. Vzápětí nebezpečně pálil Breite, na druhé straně si pak málem dal vlastní branku Ševčík. Poté sudí neuznali hostům gól kvůli chybně odmávanému předchozímu ofsajdu a Liberec už remízu udržel. "Celé utkání jsme svým způsobem byli lepší. Z jedné nebezpečné situace jsme ale dostali gól. První půle byla hodně vyrovnaná a byl to hezký fotbal. Bylo otázkou času, kdy bychom srovnali, ale pak do toho vstoupily červené karty. Pak se z toho stalo to, co se stalo. Zbytek od šedesáté minuty asi nemá smysl hodnotit. Naši hráči ukázali, že jsou válečníci a to co předvedli v devíti lidech, je neskutečný. Ten bod máme zaprvé díky hráčům, kteří byli na hřišti, ale zadruhé díky fanouškům, kteří sem přišli a udělali atmosféru, která nebyla na některých zápasech Evropské ligy," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Slovan doma se Spartou neprohrál v lize pošesté za sebou. "Zápas tady v Liberci není jednoduchý pro nikoho, na druhou stranu všichni mohli vidět, jak se Sparta prezentovala na konci prvního poločasu v druhé půli. Je ale pravda, že top tým by za stavu 1:0 měl proti devíti hráčům dotáhnout zápas do vítězného konce. Všichni v kabině jsou smutní, protože ví, že jsme jedinou branku dostali smolně ze standartní šance," postěžoval si na pozápasové tiskové konferenci trenér Sparty Andrea Stramaccioni.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 64. Breite - 27. M. Frýdek. ŽK: 30. Kúdela, 56. Ševčík, 56. Kerbr, 82. Coufal - 16. Sáček, 48. Mandjeck, 57. Ben Chaim, 61. Čivić. ČK: 56. Kúdela, 57. Kerbr - 71. Čivić. Rozhodčí: Zelinka - Hrabovský, Vlček.

FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Mikula - Ševčík, Breite, Folprecht (90. Voltr), Malinský (46. Graiciar) - Potočný. AC Sparta Praha: Koubek - Zahustel, Štetina, Mareček, Čivić - Mandjeck, Sáček (67. Rosický) - Biabiany, M. Frýdek, Ben Chaim (80. Janko) - Lafata (73. Šural).

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, Bílí Tygři Liberec, Ondřej Kúdela, Martin Frýdek, Radim Breite, Tal Ben Chajim, trenér, Andrea Stramaccioni, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Sparta v Liberci opět zaváhala. Slovan dokázal v devíti hráčích vybojovat remízu 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.