Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trenér gólmanů mi ještě před zápasem poradil fintu na brankáře, říká Martin Graiciar

Poprvé v sezoně vyběhl na trávník od první minuty a hned se stal hrdinou zápasu. Řeč je o teprve osmnáctiletém Martinu Graiciarovi. Ten v sobotním utkání s Mladou Boleslaví nejprve otevřel brankový účet šest minut před poločasovým hvizdem, aby v třiašedesáté minutě domácí srazil na kolena druhou brankou. Díky jeho dvěma gólům a přesnému zásahu Havelky v nastavení Slovan zvítězil 3:0.

"Musím poděkovat Romanu Potočnému za skvělé asistence," usmíval se po vydařeném zápase Martin Graiciar.

Hektická letní příprava mladému talentovi podle všeho prospěla. Spolu s reprezentační devatenáctkou si zahrál na mistrovství Evropy, kde jeho tým došel až do semifinále. Po návratu se pro změnu velmi brzy přesouval na testy do Fiorentiny, která o něj projevila zájem. Teprve před nedávnem se vrátil zpět do Liberce a začal se sehrávat s týmem.

FOTO: Slovan nedal trápící se Boleslavi šanci. Výhru 3:0 zařídil dvěma přesnými zásahy Graiciar

První zápas v dresu Slovanu odehrál proti Spartě, kdy vyběhl na trávník na začátku druhého poločasu. Od první minuty si zahrál teprve včera. Jeho nasazení se Jindřichovi Trpišovskému bezpochyby vyplatilo. Poprvé se Graiciar trefil už po necelých 40 minutách. "Přišel mi skvělý míč od Romana Potočného. Standardky jsme trénovali, míč ke mně prošel a trochu s přičiněním brankáře to vyšlo," řekl.

Před druhou brankou se zase prosmýkl za obranu a samostatný únik zakončil přesným zakončením. "Trenéři nás učí takhle chodit za obranu," poznamenal Graiciar s úsměvem. Podle svých slov využil jedné z rad trenéra brankářů. "Trenér gólmanů mi ještě před zápasem poradil fintu na brankáře. No a já si na to zrovna vzpomněl," uzavřel.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, HET liga, fotbal, Martin Graiciar, Slovany, ACF Fiorentina, Evropa, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Jindřich Trpišovský, Roman Potočný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér gólmanů mi ještě před zápasem poradil fintu na brankáře, říká Martin Graiciar  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.