Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Další tři body. Slovan vyhrál v Karviné a útočí na čelo ligové tabulky

Chtěli tři body a mají je. Výkon sice nebyl ideální a domácí Karviná měla několik velkých šancí, nakonec ale kapitán Coufal deset minut před koncem přesnou střelou k tyči rozhodl. Slovan se tak v neúplné tabulce posunul už na druhé místo.

Nebyl to výkon jako v Boleslavi. Liberec nehrál tak aktivně a nedařil se ani přechod do útoku. Liberečtí sice častěji drželi míč, velké šance ale měla Karviná. Jen skvělý zákrok Koláře zachránil po necelé půlhodině Slovan od gólu po hlavičce Wágnera, o dvě minuty později měl na noze gól Janečka, ale netrefil bránu.

Zbytek poločasu byla Karviná lepší, gól ale nevstřelila.

Druhou část zápasu začal lépe Slovan, prvních několik minut nepůjčil domácím balón, ale žádnou vážnější šanci si nevytvořil.

Zahrozili až domácí, Štěpanovský dobře vypálil a Kolář vyrazil jen k Panákovi, ten ale obloučkem přestřelil.

Karvinští chtěli vyhrát, ale v 72. minutě mohl jít do vedení Liberec, Pulkrab se řítil sám na bránu, ale Berkovce neprostřelil. O devět minut později už se ale hosté radovali – úplně volný Coufal měl dost času prostřelit domácího brankáře.

V závěru se Karviná snažila vyrovnat, obrana hostí ale odolávala, jedinou šanci měl Košťál, který ale nebezpečnou hlavičkou minul.

Karviná – Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branka: 81. Coufal. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Flimmel. ŽK: 65. Breite - 12. Kalabiška, 59. Šisler, 75. Štěpanovský.

MFK Karviná: Berkovec – Jan Moravec, Košťál, Hošek, Eismann – Janečka, Šisler – Štepanovský (77. Letič), Panák (61. Budínský), Kalabiška (84. Ramírez) – Wágner.
FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Karafiát, Kúdela, Kerbr (60. Havelka) - Breite, Folprecht - Mikula, Graiciar, Voltr (60. Pulkrab) - Potočný (85. Knejzlík).

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovan Liberec, Karviná, HET Liga, MFK Karviná, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, FK Mladá Boleslav, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další tři body. Slovan vyhrál v Karviné a útočí na čelo ligové tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.