Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan dokázal obrat doma o body pražskou Spartu, zopakuje dobrý výkon i s Viktorií Plzeň?

Po reprezentační přestávce pokračuje domácí fotbalová HET liga zápasem třetího Slovanu a vedoucí Plzně. Viktorie jako jediná v prvních pěti zápasech neztratila ani bod a inkasovala jen jednou. Úspěšný vstup do sezony zažívají ale také liberečtí, kteří mají na svém kontě tři výhry, jednu remízu a jednu prohru.

„Všichni včetně mě se na ten zápas těšíme, bude to kvalitní utkání. Doufám, že předvedeme co nejlepší výkon,“ řekl před dnešním utkáním navrátilec Lukáš Vácha. Vedení Slovanu jeho návrat pod Ještěd oznámilo začátkem týdne. Společně s ním přichází z pražské Sparty také Matěj Hybš.

Slovanu se proti Plzni v posledních letech vůbec nedaří. Západočeši zvítězili ve všech z posledních pěti vzájemných utkání a na stadionu U Nisy prohráli naposledy téměř před deseti lety. 

"Ty předchozí zápasy jsme vždy prohráli o gól, doplatili jsme na to, že soupeř sice moc šancí neměl, ale potrestal nás útočníkem. Nejdůležitější bude neudělat chybu. Je to pro nás velký zápas, navíc je vede trenér, který je pro mě v mnohém inspirací," dodal liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Nejlepším libereckým střelcem je zatím se dvěma trefami útočník Graiciar. Jeden gól mají na kontě Havelka, Pulkrab, Karafiát, Breite a Coufal. Nejúspěšnějším nahrávačem je se dvěma asistencemi Potočný. Gólman Kolář udržel z pěti duelů tři čistá konta.

Utkání Slovanu s plzeňskou Viktorií začíná na stadionu U Nisy dnes v 16:00. Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Emanuel Marek.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Viktora Plzeň, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, FC Viktoria Plzeň, Plzeň 2-Slovany, AC Sparta Praha, Lukáš Vácha, Lužická Nisa, Matěj Hybš, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan dokázal obrat doma o body pražskou Spartu, zopakuje dobrý výkon i s Viktorií Plzeň?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.