Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeňská Viktorka nedala Slovanu šanci. Liberečtí třikrát inkasovali a podruhé v sezoně prohráli

Fotbalisté Slovanu nedokázali prolomit smolnou sérii s Plzní ani v dnešním utkání. Západočeši zvítězili ve všech z posledních pěti vzájemných utkání a na stadionu U Nisy prohráli naposledy téměř před deseti lety. Na výhru s Plzní na domácí půdě liberečtí čekají i po sobotním utkání. Plzeň díky dvěma rychlým brankám v prvním poločase a třetí brance v závěru utkání zvítězila 3:0.

Už v sedmé minutě se gólově prosadil Michal Krmenčík. Toho perfektně uvolnil Petržela. Rozběhnutý Krmenčík si poradil i s brankářem Kolářem a pohodlně poslal míč za jeho záda do prázdné branky.  

O třináct minut později bylo pro domácí ještě hůř, když si oba aktéři úvodní branky vyměnili role. Tentokrát Krmenčík našel na pravé straně vápna Petrželu, který prostřelil Koláře.

Druhou půli začal Slovan náporem, do vyložené šance se ale nikdo z modrobílých dlouho nedostal. Blízko třetímu gólu byli hosté, ránu Kopice zastavilo břevno. V padesáté deváté minutě se za ovací publika do hry dostal navrátilec Lukáš Vácha. I on se zapojil do útočného snažení, které přineslo šanci pro Kerbra. Kozáčik ale vyběhl, zmenšil úhel a střelu vyrazil.

Po vzoru „nedáš dostaneš“ se dvanáct minut před koncem utkání opět trefili hosté. Osamocený Jan Kopic ve správný moment vystartoval za přihrávkou Petržely za libereckou obranu a nekompromisně přidal třetí branku.

Západočeši tak celkem pohodlně zvítězili na stadionu U Nisy 3:0. Slovan si tak v šestém kole připsal druhou prohru v sezoně. Plzeň se naopak veze na vítězné vlně, když neztratila ani bod a inkasovala pouze jednou.

"Dostali jsme od Plzně knockout se vším všudy. Trochu mi to připomínalo boxerský souboj, kdy jsme na začátku dostali tvrdé KO a pak jsme se z toho sbírali. Plzeň ukázala obrovskou kvalitu, nepustila nás do úvodního tlaku, který jsme chtěli mít. Po našich ztrátách míče jsme dostali v první půli dvě branky, dva sólové nájezdy. To určilo ráz utkání. Zbytek se odvíjel tak, že jsme chtěli dát kontaktní gól," shrnul trenér Jindřich Trpišovský a dodal: "Hráli jsme hodně na riziko, vyzkoušeli jsme vše možné, prohazování hráčů, střídání. Utkání probíhalo furt stejně. My své šance na kontaktní branku neproměnili a soupeř byl strašně nebezpečný z kontrů. Za nejzásadnější vidím, že jsme od první minuty prohrávali souboje."

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 7. Krmenčík, 21. Petržela, 78. Kopic ŽK: 24. Folprecht, 32. Karafiát - 61. Kolář, 87. Hájek Rozhodčí: E. Marek – P. Blažej, J. Paták Diváci: 6 530

Sestavy: FC Slovan Liberec: O. Kolář – Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr (76. Voltr) – Coufal (C), Folprecht (59. Vácha), Breite, Havelka (46. Pulkrab), Ševčík - Potočný. FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulić – Petržela (82. Zeman), D. Kolář (C) (71. Hořava), Kopic – Krmenčík (77. Řezníček).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Viktora Plzeň, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, FC Viktoria Plzeň, Michael Krmenčík, Lužická Nisa, Jan Kopic, Lukáš Vácha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská Viktorka nedala Slovanu šanci. Liberečtí třikrát inkasovali a podruhé v sezoně prohráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.