Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fanoušky Slovanu rozhořčila návštěva Andreje Babiše na stadionu U Nisy

Diskuzi fotbalových příznivců rozpoutal koncem minulého týdne příspěvek předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, který se na svém facebookovém profilu pochlubil tím, že se ve společnosti krajského lídra Jiřího Bláhy a ředitele Slovanu Libora Kleibla zúčastnil tréninku s juniorkou Slovanu. „Tak jsem si s klukama zakopal v Liberci... a radši zůstanu u tenisu,“ okomentoval galerii fotek z akce Babiš. Jeho návštěva vyvolala mezi fanoušky řadu otázek.

„Jaký signál tím vedení hodlalo vyslat směrem k nám, divákům?,“ píše ve svém otevřeném dopise řediteli klubu Pavel Schnirch, který je jedním z věrných fanoušků klubu a dodává: „Uvědomil si někdo, že například zobrazovaní hráči našeho klubu jsou zatahování do kampaně hnutí, přestože nová legislativa tuto činnost limituje a svazuje poměrně pevnými pravidly?“

Proti nařčení o zatahování do politické kampaně se vedení klubu brání. Podle slov tiskového mluvčího Slovanu Lukáše Váni se na pořádání akce klub nepodílel. „Není to poprvé, a velmi pravděpodobně ani naposledy, kdy zástupci různých firem nebo politických uskupení projevili zájem navštívit areál stadionu U Nisy a prohlédnout si zázemí stadionu, včetně uspořádání besedy s hráči nebo zaměstnanci klubu. Pan Jiří Bláha je jedním z mnoha našich partnerů a nevidíme jediný důvod, proč mu nevyjít vstříc,“ shrnul mluvčí. Klub podle něho akci nikterak nekomunikoval, neprezentoval a ani nevyjádřil podporu žádné politické straně nebo hnutí.

Návštěva Andreje Babiše na stadionu U Nisy ale i přesto budí emoce mezi fanoušky. „Návštěva agenta Bureše na stadionu v rámci volební kampaně mě vede k otázce, zda pokud vám přinesu permanentku, tak mi vrátíte poměrnou část její ceny. Mám dost problém s tím, abych fandil klubu, který podporuje takové osoby. Po 30 letech co chodím, fandím, mám doma dresy, šály a jiné, se opravdu stydím za svůj klub,“ napsal na webové stránky klubu fanoušek pod přezdívkou „nocofee“.

Podle krajské manažerky ANO Jany Hajné představili zástupci hnutí vedení fotbalového klubu představy o budoucnosti sportu v Česku. "Sport trpí především nevyjasněným financováním a absencí koncepce. Při krátké diskusi jsme zástupcům fotbalového klubu vysvětlili náš postoj s tím, že prioritou jsou pro nás investice do sportu mládeže a do podfinancované sportovní infrastruktury," dodala. 

Liberecký kraj navštívil Andrej Babiš během minulého týdne v rámci zahájení kampaně na severu Čech. Kromě účasti na tréninku absolvoval Babiš také tiskovou konferenci, autogramiádu a debatu v Libštátu.

Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky FC Slovan Liberec, Andrej Babiš, Jiří Bláha, Libor Kleibl, Slované, návštěva, Lužická Nisa, ANO 2011, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušky Slovanu rozhořčila návštěva Andreje Babiše na stadionu U Nisy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.