Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tři body zůstávají U Nisy. Slovan v ofenzivním utkání porazil Duklu 3:0

Šance na obou stranách, ale góly jen v síti Dukly. Takový byl zápas mezi Slovanem a Duklou Praha v desátém kole HET ligy. Konečné skóre je 3:0, Dukla si ale minimálně čestný úspěch zasloužila, především v závěru měla několik stoprocentních šancí. Mužem zápasu je ale domácí Milan Kerbr – dva góly dal, na jeden přihrál.

První zajímavá možnost přišla v sedmé minutě. Kerbr s Potočným pěknou kombinací vyzvali Breiteho ke střele, ten ale trefil jen střed branky a připraveného Radu. Ve čtrnácté minutě přišla opět možnost z levé strany a tady měl jít Slovan do vedení. Jenže Potočný na malém vápně promáchl a Coufalovu střelu jeden z obránců zblokoval na roh. I z něj přišla možnost, hlavičku domácích poslal stoper Jiránek jen kousek vedle tyče.

Ve 23. minutě mohla jít z ničeho nic do vedení Dukla, centr zleva líznul hlavou Kúdela a balon orazítkoval tyč liberecké branky.

Jenže z protiútoku udeřilo. Preisler ve vápně stáhl Graiciara, na kterého šla přihrávka a pískala se penalta. Tu z přehledem proměnil Kerbr – 1:0.

Liberec byl i nadále aktivnější a měl další šance. Hodně při chuti byl i nadále Kerbr, který mohl přidat další dvě branky. Jedinou šancí Dukly byla pěkná střela Schranze.

Druhý poločas začal Slovan ideálně. Po třech minutách našel Kerbr krásným centrem Graiciara a ten hlavou propálil Radu.

I nadále se hrál ofenzivní fotbal a šance se střídaly na obou stranách. Blízko ke gólu měl hostující Holenda, dvacet minut před koncem měl na noze gól Koreš, vůbec ale netrefil balón. Ale i Slovan hrozil, do odkryté brány mířil pohotově Coufal, Šefčíkově finální přihrávce na Hybše chyběl kousek.

A tak se opět prosadil Milan Kerbr, který poslal do sítě hlavou centr ze stejného místa, jako Graiciar. V tomto případě měl ale Rada hodně špatné svědomí.

V závěru hrozila Dukla a měla velké šance. V té největší v 88. minutě trefil Holenda tyč.

Jindřich Trpišovský (Slovan Liberec) „První půle vypadala tak, jak jsme chtěli. Byli jsme hodně na míči, chtěli jsme mít tlak, tlačit se do brány a to se nám dařilo. I druhou půli jsme začali dobře a až do stavu 3:0 jsme hráli hodně dobře. Poté ale měli hosté hodně brejků a šancí. Možná to mohlo skončit raději 5:2 než 3:0. Ale jinak výkon byl velmi dobrý. Přes reprepauzu jsme potrénovali a zlepšení bylo vidět. Celkově jsem spokojený, ale představoval bych si, že závěr za stavu 3:0 dohrajeme lépe."

Slovan Liberec – Dukla Praha 3:0 (1:0)

Branky: 25. a 76. Kerbr, 46. Graiciar. ŽK: 89. Potočný, 89. Vácha - 25. Preisler, 46. Holenda, 77. Ostojič, 80. Kušnír, 83. Tetour. Rozhodčí: Matějček - Myška, Černý. Diváci: 3929

FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Kerbr - Kulhánek, Breite - Ševčík, Bosančič (79. Vácha), Hybš (83. Voltr) - Potočný, Graiciar (76. Pulkrab).
FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (56. Koreš), Tetour - Schranz (82. Brandner), Holenda, Preisler (61. Duranovič).

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovan Liberec, Dukla, HET Liga, FK Dukla Praha, FC Slovan Liberec, Milan Kerbr, Lužická Nisa, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body zůstávají U Nisy. Slovan v ofenzivním utkání porazil Duklu 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.