Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Cenné vítězství v Edenu! Slavia podlehla Liberci 1:2 a v lize prohrála po 36 zápasech

Fotbalisté Slavie prohráli v 11. ligovém kole s Libercem 1:2. Skončila tak rekordní série červenobílých bez porážky v nejvyšší soutěži, která se zastavila na 36 zápasech. Slovan poslal v Edenu do vedení ve 35. minutě Roman Potočný a pojistku přidal v 73. minutě z penalty Miloš Bosančič. V nastavení už jen snížil Tomáš Necid. Slavia ztrácí z druhého místa na vedoucí Plzeň už jedenáct bodů a výrazně se jí vzdaluje obhajoba titulu. Liberec vyhrál čtvrtý z posledních pěti venkovních ligových duelů a je čtvrtý.

Pražané vstoupili do zápasu velmi aktivně, ale k vedoucí trefě to nevedlo. Ve 13. minutě vychytal Van Burena hostující brankář Kolář a vzápětí hlavičkoval vedle Škoda. Liberec odpověděl Breiteho střelou po signálu z rohu těsně vedle.

Jinak ale dál měli převahu domácí a po půlhodině Sýkora ve skluzu na zadní tyči umístil balon jen těsně vedle. O chvíli později nečekaně udeřili Severočeši. Kulhánek posunul do strany na Coufala a jeho centr zužitkoval na zadní tyči hlavou nepokrytý Potočný. Dal svůj třetí gól za posledních pět kol a navázal na dva góly v Edenu, jimiž předloni na jaře ještě v dresu Teplic zařídil remízu 2:2.

Slavia v šestém domácím zápase této ligové sezony poprvé inkasovala, ještě do pauzy ale mohla srovnat, kdyby další Van Burenovu šanci opět nezlikvidoval brankář Kolář.

Domácí pokračovali v náporu i po přestávce. Dvakrát se tlačil do šance Van Buren, ale ani jednou nemířil přesně. V 65. minutě po přihrávce střídajícího Dannyho vytáhl Stochovu střelu Kolář a hostující gólman vzápětí zasáhl i proti Škodovi.

Slavia se vzhledem k výhře Plzně musela tlačit dopředu a Liberec toho využil v 72. minutě k rychlému brejku tři na jednoho, který po Graiciarově přihrávce zastavil ve vápně rukou domácí Bořil. Srbský záložník Bosančič z penalty nezaváhal a dal svůj první gól v lize po návratu do Čech.

Třetí trefu mohl přidat Graiciar, který mířil po úniku těsně vedle, a Voltra vychytal Laštůvka. Na opačné straně Kolář vytáhl dalekonosnou Bořilovu střelu a snížení střídajícího Necida přišlo až v závěru nastavení, takže vyrovnat už Slavia nestihla. Pražané utrpěli první ligovou prohru od loňského srpna, kdy podlehli 1:3 v Plzni a poté převzal tým místo odvolaného Dušana Uhrina mladšího nynější kouč Jaroslav Šilhavý.

SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 90.+4. Necid - 35. Potočný, 73. Bosančič (pen.). Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Koval. ŽK: 41. Sýkora - 62. Kulhánek, 67. Potočný, 74. Bosančič, 83. Pulkrab.

Sestavy: SK Slavia Praha: Laštůvka - Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol - Souček, Hušbauer - Sýkora (59. Danny), Van Buren (74. Necid), Stoch - Škoda (C).FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Hybš - Kulhánek, Breite - Ševčík, Bosančič (89. Mikula), Potočný (75. Voltr) - Graiciar (82. Pulkrab).

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, Stadion Eden, Roman Potočný, Miloš Bosančić, Tomáš Necid, FC Viktoria Plzeň, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenné vítězství v Edenu! Slavia podlehla Liberci 1:2 a v lize prohrála po 36 zápasech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.