Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan odletěl na Kypr. Místo Koláře si klub vyhlédl gólmana Vlašimi Nguyena

Druhé kyperské soustředění je tu. Tentokrát už bude herní a Slovan se na něm utká s Austrií Vídeň, Partizanem Bělehrad a ruskou Ufou. Do tepla s týmem odcestovali i dva noví brankáři – na přestup teprve šestnáctiletý Hasalík z Frýdku a také Nguyen z Vlašimi, kterého si Slovan otestuje. Naopak neodcestoval Malínský, který je po operaci kolena.

Z kádru, který absolvoval dosavadní přípravu, neodletěl ani mladý stoper Blažek. „Honza Blažek se zatím bude připravovat s juniorkou a budeme se snažit mu najít hostování v nějakém druholigovém klubu, kde by mohl hrát, což by vzhledem k jeho rozvoji bylo v tuto chvíli nejoptimálnější,“ řekl trenér David Holoubek.

Ten by si rád nechal testovaného Liberijce Oscara. „Máme o něj zájem. Uvidíme, jak jednání dopadnou,“ dodal trenér.

Na testech zůstává i ruský stoper Kačaraba a k týmu se připojil i gólman Nguyen, který byl na podzim jedničkou ve Vlašimi. Trenér Holoubek ho zná z působení ve Spartě.

Kádr pro herní kemp čítá 21 hráčů a 3 brankáře. „Letí s námi navíc i dlouhodobě zraněný Ševčík, který tak bude mít dva týdny na kvalitní rekondici. Snad se podaří, aby pak mohl brzy naskočit i do zápasů,“ uzavřel kouč, kterému na Kypru bude chybět jeden z asistentů. Miroslav Holeňák totiž míří na Kanárské ostrovy s reprezentační devatenáctkou.

V pátek čeká tým první zápas s Austrií Vídeň, v pondělí se utká s Partizanem a v sobotu s Ufou. PAk už je na programu jen 10. února generálka v Olomouci a pak pikantní start ligy na Spartě.

Kádr pro herní soustředění na Kypru

Brankáři: Lukáš Hasalík, Václav Hladký, Filip Nguyen. 
Obránci: Vladimír Coufal, Matěj Hybš, Taras Kačaraba, Ondřej Karafiát, Milan Kerbr, Daniel Köstl, Jan Mikula, Damjan Vuklišević. 
Záložníci: Daniel Bartl, Miloš Bosančić, Radim Breite, Oscar Murphy Dorley, Zdeněk Folprecht, Filip Havelka, Karel Knejzlík, Petr Ševčík, Tomáš Ulbrich, Tomáš Wiesner. 
Útočníci: Martin Graiciar, Roman Potočný, Matěj Pulkrab, Radek Voltr.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, soustředění, Kypr, Nguyen, Filip Nguyen, Vlašim, FK Austria Wien, Lukáš Hasalík, Ufa, FK Partizan, Frýdek, David Holoubek, Oscar Dorley

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan odletěl na Kypr. Místo Koláře si klub vyhlédl gólmana Vlašimi Nguyena  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.