Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovan obral Groningen o body. V Holandsku vyhrál a zůstává druhý ve skupině

Rozkaz zněl jasně – vyhrát. Fotbalisté Slovanu pořádně zamíchali kartami skupiny F. V dnešním utkání v holandském Groningenu vyhráli 1:0 po vlastním gólu Padta. Slovan si tak po čtvrtém utkání základní skupiny udržel postupové druhé místo. Ve druhém zápase porazilo na domácí půdě Marseille portugalskou Bragu stejným rozdílem. Groningen naopak ztratil šanci na postup.

Ani jeden z týmů nevstoupil do utkání defenzivně. Do první větší šance se dostali domácí už v osmé minutě. Antonio se dostal přes Pokorného a ve vápně poslal balon na Linssena, který už nestihl zakončit. Branku Slovanu v úvodu odstřeloval i Brunet a Hoesen. Oba však mířili těsně vedle tří tyčí.

Slovan byl brance blízko v pětatřicáté minutě. Na Bakošovu nohu se dostal odražený Coufalův centr. Jeho střelu Padt vychytal stejně jako tu Pavelkovu.

V závěru prvního poločasu se zapotil i Koubek, když musel zasahovat proti střele Linssena. Ten zahrozil i v úvodu druhého poločasu.

Hosté se do výraznější akce dostali až v poslední dvacetiminutovce. Shalova střela byla předzvěstí první a jediné branky zápasu. Sýkora v jednaosmdesáté minutě zahrával rohový kop, kterého se hlavičkou ujal Folprecht. Jeho hlavičku vyrazil Padt na tyčku, míč si ale záhy srazil do vlastní branky.

Groningen v závěru utkání hodně tlačil, ale do výraznější šance se nedostal. Prohrou navíc přišel o šanci postupu ze skupiny.

Fotbalisté Slovanu nebudou mít jednoduché ani další utkání. 26 listopadu je čeká zápas v Braze, která vede skupinu. Pokud by se modro-bílým podařilo vyhrát, měli by v případě prohry Marseille jistý postup ze skupiny už před posledním zápasem základní skupiny.

FC Groningen - FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branky: 81. Padt (vlastní). ŽK: 32. Hoesen, 83. Bacuna – 40. Šural.

Sestavy: Groningen: Padt - Kappelhof, Reijnen, Larsen, Burnet - Maduro (78. Drost), Tibbling - Rusnák - Antonia, Hoesen, Linssen. Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák (60. Sýkora) - Pavelka - Šural, Folprecht, Shala, Jefremov - Bakoš (73. Rabušic).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Groningen, Nizozemsko, Olympique de Marseille, SC Braga, FC Groningen, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan obral Groningen o body. V Holandsku vyhrál a zůstává druhý ve skupině  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.