Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žolík trenéra Jindřicha Trpišovského? Marek Bakoš!

Příchod střídajícího útočníka Marka Bakoše devět minut po pauze byl klíčovým momentem dnešního ligového duelu mezi Libercem a Slavií. Slovenský fotbalista vnesl do hry domácích velké oživení, za necelé tři minuty srovnal a odstartoval obrat na 2:1. Dokonale tak splnil roli "žolíka", o níž před zápasem 16. kola žertoval s hostujícím koučem Dušanem Uhrinem mladším, který ho v minulosti vedl v Plzni.

"Když jsem se před utkáním bavil s trenérem Uhrin a vítal ho tu, řekl jsem mu, že jsem dneska žolík. Zasmál se, tak jsem musel dát gól a ukázat mu, že jsem byl fakt žolík," řekl s úsměvem novinářům Bakoš.

Po svém příchodu na hřiště mdlou hru libereckého týmu okamžitě okysličil. "Byl to emotivní zápas, ty zápasy takové jsou. Snažil jsem se kluky strhnout, pomoct nějakým gólem, závarem. Nakonec se to podařilo úplně báječně a já jsem s dnešním zápasem spokojený," pochvaloval si bývalý slovenský reprezentant.

Prosadil se necelé tři minuty po svém příchodu, když si naběhl na zpětnou přihrávku od Michaela Rabušice. Za další dvě minuty pak otočil skóre kapitán David Pavelka. "Sklepnul jsem to Rambovi, aby střílel z první. On čekal, čekal, už jsem myslel, že prováhal správnou příležitost. Ale potom to dal pěkně pod sebe a já se snažil si to tam někde najít a dát to do brány. Vyšlo to," těšilo Bakoše.

"Je to ideální, když prvním dotykem dáte gól Slavii. Jim se vlastně povedlo Zmrhalem to samé. Přišel jsem, abychom to zkusili otočit a to jsme zvládli za pár minut," uvedl dvaatřicetiletý útočník.

Jeho přínos chválil i liberecký trenér Jindřich Trpišovský. "Druhý nejdůležitější moment zápasu byl faktor Marka Bakoše, který umí vstoupit do zápasu a pro mužstvo je mentálně strašně důležitý. Po jeho příchodu jsme byli nebezpeční a samozřejmě vsítil důležitou branku na 1:1," podotkl kouč.

Bakoš sedmou brankou v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. "Já jsem spokojený hlavně s tím, kde jsme. Čtvrté místo a máme na dosah Mladou Boleslav a vlastně i Spartu s Plzní. Co se týče individuálních výkonů, gólů mohlo být víc. Ale já už na ty góly tolik nehraju, spíš aby lidé měli radost a abychom mohli hrát takové zápasy jako teď s Marseille," připomněl Bakoš čtvrteční rozhodující duel o postup do jarní fáze Evropské ligy. "Jsme trošku zdecimovaní zraněními, ale vymačkáme ze sebe vše. Každý, kdo bude moct, nechá na hřišti vše," dodal.

Podle kapitána Davida Pavelky chybí v kádru „bouřlivák,“ který by hráče vyhecoval. „Trenér nám dneska trošku vyčítal, že jsme na sebe moc hodní. Nemáme v kabině žádného bouřliváka, blázna, který by to nějak vyhecoval. Do teď nám to fungovalo tak, že jsme to vyhrávali herně, když to nejde, potřebujeme bouřku,“ uzavřel David Pavelka.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Marek Bakoš, trenér, Jindřich Trpišovský, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, Dušan Uhrin, FC Slovan Liberec, David Pavelka, Evropská liga UEFA, Olympique de Marseille

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žolík trenéra Jindřicha Trpišovského? Marek Bakoš!  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.