Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horník už negativní reakce na příchod do Jablonce ani nevnímá

Po více než jedenácti letech od korupční aféry se funkcionář Ivan Horník vrátil do prvoligové kabiny, jako nový sportovní ředitel dnes totiž s Jabloncem zahájil zimní přípravu. Po necelém měsíci od jmenování do funkce se už naučil skoro nevnímat negativní reakce veřejnosti a věří, že nezklame důvěru šéfa klubu a předsedy asociace Miroslava Pelty.

"Reakce od lidí, které znám, jsou pozitivní, a od lidí, které neznám, jsou negativní. Mě zajímají ty lidi z mého blízkého okolí, to je pro mě směrodatné," řekl na startu přípravy novinářům Horník. "Kdybyste se mě nezeptali, tak už to (ty negativní) ani nějak neregistruji," doplnil čtyřiašedesátiletý funkcionář.

Horník dostal za ovlivňování rozhodčích a delegátů v roce 2004 desetiletý zákaz působení ve fotbale a vysokou pokutu. V roce 2012 mu soud prominul zbytek trestu, poté krátce působil jako sportovní ředitel v třetiligovém Chomutově a druholigových střížkovských Bohemians Praha a v minulé sezoně jako generální manažer v druholigové Viktorii Žižkov.

Nyní se po více než jedenácti letech vrátil do první ligy, a proto byl na start přípravy s Jabloncem a kontakt s hráči v kabině hodně natěšený. "Řekl bych, že pro mě je to zase jako novum. Je to nejvyšší soutěž, Jablonec patří k pěti nejlépe zabezpečeným klubům v lize. Je tu krásný stadion, jsou tu dobrý lidi, těším se na to," uvedl Horník.

"Myslím, že každý má dostat druhou šanci. Věřím, že nezklamu. Udělám vše pro to, aby ta práce, která se ode mě čeká - doplnění mužstva a práce s mužstvem - měla svou kvalitu. Věřím, že panu Peltovi nahradím nějaké problémy, které s tím rozhodnutím měl," doplnil Horník.

Během zimní pauzy nezahálel a s novými jabloneckými trenéry v čele se Zdenkem Frťalou se snažili přijít na to, proč ambiciózní klub skončil na podzim až na osmém místě tabulky se ztrátou devíti bodů na čtvrtou příčku.

"Seděli jsme samozřejmě s trenéry a prováděli soukromou analýzu. Ale nechceme se k tomu vyjadřovat, protože je to minulost. Dneska je rok 2016 a koukáme dopředu. Co bylo špatné, chceme zlepšit, co bylo dobré, chceme zachovat," uvedl Horník.

"Měli jsme s hráči seznamovací pětiminutovku v kabině a věřím, že to cítí stejně jako my, že tady něco nebylo dobře, že majitel klubu investoval nemalé prostředky a vlastně z toho neměl žádnou radost. Tohle je třeba změnit. Nebudeme si dávat žádné velké cíle, jde nám o to, aby se zlepšil náš projev, aby nás to všechny bavilo. Fotbal je i o pocitech. Tohle mužstvo má potenciál, aby ještě něco dokázalo," dodal.

A kdo je Ivan Horník? Jako vyučený zámečník se nejprve věnoval fotbalu jako hráč, ale byl spíše podprůměrným fotbalistou.  Veřejnosti je znám především jako funkcionář. V této oblasti začínal v klubech SC Radotín a Brandýs nad Labem. V roce 1992 se stal sportovním ředitelem žižkovské Viktorky, kterou v tu dobu vlastnil Vratislav Čekan. Poté působil jeden rok ve Spartě, ale pak se vrátil zpět do Viktorie Žižkov. Od února roku 2012 nastoupil jako sportovní ředitel k tehdy třetiligovému FC Chomutov. V září roku 2012 z Chomutova odešel a na prahu roku 2013 přijal nabídku druholigového klubu Bohemians Praha na post generálního manažera. Oba dva posty však byly jen krátkodobé, v červnu 2014 se vrátil jako generální manažer do Viktorie Žižkov.

Štítky FK Baumit Jablonec, Ivan Horník, Miroslav Pelta, FK Viktoria Žižkov, Bohemians 1905, Chomutov, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FC Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horník už negativní reakce na příchod do Jablonce ani nevnímá  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.