Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Slovan vstoupil do přípravných utkání s padesátiprocentní úspěšností

S padesátiprocentní úspěšností zvládli fotbalisté Slovanu první dvě přípravná utkání. Během soboty se střeli s německým Neugersdorfem a Bautzenem. Zatímco druhý jmenovaný manšaft přesvědčivě rozstříleli 5:0, na FC Oberlausitz Neugersdorf překvapivě nestačili a prohráli 0:2.

Liberečtí fotbalisté se nejprve hodinu před polednem vydali do Žitavy, kde je čekalo první přípravné utkání s Neugersdorfem, bývalým klubem sportovního ředitelem Slovanu Jana Nezmara.

Favorizovaný Slovan měl většinu utkání navrch, ale i přesto inkasoval už v osmnácté minutě. Po několika šancích libereckého manšaftu překonal brankáře Hladkého jeden z hráčů Neugersdorfu, který pálil ze standardní situace.

Deset minut po začátku druhého poločasu bylo ještě hůř. Liberečtí opět tlačili, německý manšaft měl ale štěstí na své straně. V pětapadesáté minutě Oberlausitz navýšil na konečných 2:0 a překvapivě vyhrál.

Už v 15:00 vyběhli fotbalisté Slovanu na pažit v nedalekém Hrádku nad Nisou, kde se nakonec hrálo jen dvaapadesát minut. Utkání s Bautzenem totiž krátce po zahájení druhého poločasu ukončila průtrž mračen, která mimo jiné zaplavila zázemí stadionu U Nisy v Liberci.

Liberečtí fotbalisté i tak během prvního poločasu stihli Bautzen rozstřílet díky brankám Folprechta, Bláhy a da Silvy, který se trefil hned dvakrát. Ke čtyřem přesným zásahům přidal ještě jeden tři minuty po začátku druhého poločasu Djordevič.

Slovan tak v druhém přípravném utkání zvítězil 5:0 a to i přesto, že se hrálo pouze něco málo přes jeden poločas.

Sestavy Slovanu

Utkání proti Neugersdorfu: Hladký - Nitranský, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Bartl (73. Djordjevic), Breite, Trosečkin, Navrátil (80. Heppner), Ševčík (73. Houštecký) - Luckassen (46. Komličenko)

Utkání proti Bautzenu: Kolář – Coufal, Sýkora, Djordjevic, Folprecht, Chlumecký, Bláha, Hadaščok, Sixta, Obročník, Da Silva.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, fotbalista, Neugersdorf, FC Oberlausitz Neugersdorf, Da Silva, Jan Nezmar, Budyšín, Žitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Slovan vstoupil do přípravných utkání s padesátiprocentní úspěšností  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.