Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chrastava plánuje rekonstrukci unikátní přírodní tribuny

Chrastavští fotbaloví fanoušci se můžou těšit na novou sezonu hned ze dvou důvodů. Nejenže jejich tým postoupil historicky poprvé do divize, vedení města jim také opraví jejich oblíbenou tribunu naproti kabinám. Nutno dodat, že nejde o ledajakou tribunu, ale minimálně o český unikát.

„Na protilehlé straně od kabin hráčů je přírodní tribuna, kterou tvoří lavičky ve stráni. Tribuna ovšem není součástí oploceného areálu, ale je vně, dokonce až za silnicí. Přesto ji desítky let hojně při každém utkání využívají fotbaloví diváci a při vypjatých zápasech je zcela zaplněná. Chrastavská přírodní tribuna za silnicí se tak stala unikátem minimálně v českém ne-li v evropském či ve světovém měřítku fotbalových areálu,“ říká starosta Chrastavy Michael Canov (SLK).

Na oblíbené tribuně se ale během desítek let podepsal zub času a nutně potřebuje rekonstrukci. Řada laviček je v dezolátním stavu, schodiště se rozpadá, zábradlí chybí zcela. „Z těchto důvodů se rozhodlo město Chrastava zajistit kompletní rekonstrukci této přírodní tribuny v hodnotě do půl milionu korun. Pokud vše půjde podle plánu, měla by se celá rekonstrukce stihnout do historického prvního domácího utkání v divizi, které by se mělo odehrát 13. srpna 2016,“ uzavřel starosta. 

Chrastava prožívá jedno z nejúspěšnějších období ve fotbale v historii. V uplynulé sezoně si fotbalisté zaslouženě zajistili postup z krajského přeboru do divize, na kterou jim místní zastupitelé schválili mimořádnou dotaci 400 tisíc korun. Chrastavský dres by měl i v příští sezoně oblékat ex-liberecký Jiří Štajner.

Foto Chrastava

Štítky Chrastava, rekonstrukce, fotbal, Michael Canov, krajský přebor, Jiří Štajner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastava plánuje rekonstrukci unikátní přírodní tribuny  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.