Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jablonci padl třetí nejrychlejší gól fotbalové ligy

Fotbalisté nováčka z Karviné prožili takřka snový start do prvoligové sezony. Jejich útočník Radek Voltr vstřelil v 1. kole v Jablonci přesnou hlavičkou branku už po 12 sekundách hry a postaral se o třetí nejrychlejší gól historie fotbalové ligy. Slezané ale nakonec na severu Čech prohráli 3:5, přestože v poločase vedli 3:1.

Za rekordem v podání bývalých útočníků Vratislava Lokvence a Maura Lustrinelliho zaostal Voltr o pouhou jednu sekundu. Lokvenc se trefil v roce 1994 v dresu Hradce Králové do sítě Liberce po 10,5 vteřinách, Švýcar Lustrinelli skóroval za Spartu před deseti lety proti Jablonci po 11 sekundách od úvodního hvizdu.

"Samozřejmě to potěší, ale určitě není to nic, co bych nějak zvlášť sledoval. Spíš mě mrzí, že jsme v druhé půli dostali čtyři góly a prohráli," řekl novinářům Voltr, který se trefil hned ve své soutěžní premiéře za Karvinou, kam přišel na hostování z Jihlavy.

Bleskovým gólem vyústila snaha hostujícího týmu zaskočit v samém úvodu favorita. "Stoprocentně jsem je chtěli překvapit, protože jsme četli nějaká vyjádření jabloneckých hráčů. Takže jsme si v kabině řekli, že ze začátku na ně chceme vlítnout, abychom jim dali najevo, že zápas nebudou mít jednoduchý," prohlásil Voltr.

"Ten gól si ani úplně moc nevybavuji. ´Zelí´ zatáhl balon, zaseknul to a pak to krásně dloubnul na zadní tyč. Já jsem přeskočil obránce a dal gólmanovi do protipohybu," řekl čtyřiadvacetiletý útočník ke své druhé brance v první lize. Tu první dal loni ještě v dresu Slavie v Ostravě.

Zlomem v utkání byl podle něj úvod druhé půle, kdy Jablonec v rozmezí 47. a 49. minuty srovnal na 3:3. "Bohužel myslím, že jsme nepřišli do druhé půle stoprocentně koncentrovaní. Dostali jsme dva góly, jsme nováček, takže s námi ty dva góly asi trochu zamávaly," dodal Voltr

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky FK Baumit Jablonec, Radek Voltr, MFK Karviná, Česko, fotbalová liga, Vratislav Lokvenc, FC Slovan Liberec, FC Hradec Králové, AC Sparta Praha, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci padl třetí nejrychlejší gól fotbalové ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.