Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec se v odvetě play-off Evropské ligy musí obejít bez trenéra Jindřicha Trpišovského

Jen jediný zápas dělí fotbalisty Slovanu od čtvrté účasti v základní skupině evropských pohárů. Liberečtí fotbalisté si z kyperské Larnaky přivezli nadějné vítězství 1:0, které je přibližuje k postupu o poznání více než jejich favorizovaného soupeře. Při čtvrteční odvetě play-off Evropské ligy se liberečtí budou muset obejít bez trenéra Jindřicha Trpišovského, který byl v prvním utkání vykázán na tribunu.

„Myslím, že to přípravu nijak neovlivní. Jsme připraveni na jakýkoliv vývoj zápasu,“ doplnil asistent trenéra Jaroslav Köstl, který usedne na lavičku na místo trenéra Jindřicha Trpišovského. Ten s týmem podle pravidel nesmí během zápasu komunikovat. „Nikdy jsem nic podobného nezažil. Myslím, že se to našeho výkonu ale nijak nedotkne,“ dodal kapitán týmu Lukáš Pokorný.

Trenér Trpišovský byl v úvodním utkání vykázán na tribunu kvůli incidentu s domácím hráčem, který vběhl až na libereckou střídačku a pak se po minimálním kontaktu s koučem teatrálně skácel na zem. Trpišovský do rozhodnutí disciplinární komise UEFA nesmí na lavičku a v odvetě ho zastoupí asistenti.

"Na videozáznamu je vidět, že došlo jen k minimálnímu kontaktu. Naštěstí jsem to odnesl já, což je lepší, než kdyby to odnesl někdo z našich hráčů třeba druhou žlutou kartou," podotkl Trpišovský.

Slovan před utkáním netrápí marodka, asistent trenéra tak bude mít k dispozici kompletní kádr. „Hlavu nám také trochu zamotalo nedělní utkání s Brnem, kde se řada hráčů předvedla,“ doplnil Köstl.

Larnaka je venku silná. Ve 3. předkole vyřadila Spartak Moskva a v předkolech se jí podařilo přejít také přes severoirský Cliftonville a sanmarinské Folgore. „Larnaka dokázala v předchozím předkole vyhrát na hřišti Spartaku Moskva, takže je venku možná ještě nebezpečnější než doma," připomněl Trpišovský. Kyperský vicemistr také ovládl i předchozí dva venkovní zápasy v prvním a druhém předkole.

Rozhodující zápas s kyperskou Larnakou začíná ve čtvrtek v 19:00.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, FC Slovan Liberec, trenér, Evropská liga UEFA, AEK Larnaka, playoff, Jaroslav Köstl, FC Spartak Moskva, UEFA, Lukáš Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se v odvetě play-off Evropské ligy musí obejít bez trenéra Jindřicha Trpišovského  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.