Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zápas o vše. Liberečtí věří, že je absence trenéra neovlivní

Fotbalisté Liberce jsou přesvědčeni, že je ve čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy doma proti Larnace nijak neovlivní absence trenéra Jindřicha Trpišovského na lavičce. Hlavní kouč Slovanu kvůli vykázání na tribunu v úvodním duelu na Kypru bude moci sledovat zápas jen z tribuny a u hrací plochy ho zastoupí trio asistentů.

"Řešíme to vlastně celý týden. Od toho, kdy víme, že s námi Jindra nemůže být na lavičce. Ale myslím si, že přípravu nijak neovlivní. Veškeré informace si řekneme už na hotelu, veškeré věci, které se týkají zápasu, budeme mít nastíněné," řekl na dnešní tiskové konferenci jeden z asistentů Jaroslav Köstl.

"Může se samozřejmě stát cokoliv v tom zápase. Jsme ale připraveni na všechny možnosti, na veškerý vývoj zápasu. V tom by snad neměl být problém," doplnil.

S Trpišovským nebudou moci asistenti během zápasu komunikovat. "Původně jsme uvažovali, že bude v roli maskota u lavičky, ale moc mu nešla poločasová choreografie. Takže jsme od toho museli trošku upustit," žertoval Köstl. "Teď vážně. Nemáme v plánu s ním být v kontaktu, podle regulí to během zápasu ani o poločase nejde," doplnil Köstl.

Trpišovský byl v úvodním utkání vykázán na tribunu kvůli incidentu s domácím hráčem, který vběhl až na libereckou střídačku a pak se po minimálním kontaktu s koučem teatrálně skácel na zem. Do rozhodnutí disciplinární komise UEFA nesmí hlavní kouč Slovanu na lavičku.

"Jednak jsem to viděl ze dvou metrů a také jsem viděl videozáznam toho konfliktu. Dle mého názoru i všech, kteří to viděli, byl Jindra v tom konfliktu nezúčastněně. Bylo to překvapení, ale rozhodčí se tak rozhodl, a musíme to respektovat. Už se nedíváme dozadu," uvedl Köstl.

Nebere to tak, že by na něm ve čtvrtek měla ležet největší zodpovědnost. "Budeme tam na to de facto tři. Neberu to tak, že zápas mám vést já. Myslím, že za loňský rok jsme nějakými těmi velkými zápasy prošli. Jako hráči nabírají zkušenosti, tak i my trenéři," dodal Köstl.

Také kapitán Lukáš Pokorný věří, že Trpišovského absence na lavičce Slovan nijak nepoznamená. "Ještě jsem tuhle situaci nezažil, bude to premiéra. Myslím, že nás to neovlivní. Když hrajeme zápas, už jsme v takové té zóně, kde moc nevnímáme. Takže i když je na lavičce, tak většinou pokyny, bohužel teda, nevnímáme, protože se koncentrujeme na ten zápas," uvedl Pokorný. "Když bude chtít zařvat, tak uvidíme, jestli to uslyšíme, nebo ne," podotkl s úsměvem liberecký stoper.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky trenér, Liberec, Jindřich Trpišovský, Jaroslav Köstl, Kypr, Larnaka, Lukáš Pokorný, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas o vše. Liberečtí věří, že je absence trenéra neovlivní  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.