Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fiorentina, Soluň a Karabach. Slovan zná soupeře v základní skupině Evropské ligy

Liberečtí fotbalisté už ví, s kým se utkají v základní skupině Evropské ligy. Slovan přivítá na svém stadionu italskou Fiorentinu, řecký PAOK Soluň a ázerbajdžánský Karabach.

Trenér i celý tým si před losem přáli vyrazit na Old Trafford do Manchesteru. Jejich přání ale zůstalo nevyslyšeno. "Ve chvíli, kdy byly vylosovány v naší skupině jen Fiorentina a PAOK, byli jsme hodně spokojení. Jde o týmy, které by nám mohly vyhovovat, navíc jde o zajímavé destinace. Bohužel nám to trošku zkazil Karabach," dodal po losu trenér Jindřich Trpišovský.

Právě z Karabachu mají liberečtí nejmenší radost. "Tam jsme úplně nechtěli, ať už kvůli cestování, nebo i vzhledem k jejich kvalitě, o níž se přesvědčila Plzeň. Na to, že jsou ze čtvrtého koše, je to těžký tým a nepopulární destinace," doplnil trenér.

Naopak do Itálie se Jindřich Trpišovský těší. Slovan zde změří síly s Fiorentinou. "Jde o tým z krásného města s obrovskou tradicí. Hráli tam skvělí hráči, navíc tam panuje skvělá atmosféra," říká kouč.

S losem celkově panuje v Liberci spokojenost. Podle trenéra by mohla být skupina velmi vyrovnaná a hratelná. „Z tohoto pohledu jsem spokojen. Celkově bych to nazval takovou střední spokojeností, mírným optimismem. Všichni jsme si přáli Manchester, ale takto máme zase z prvního koše relativně hratelného soupeře,“ uzavřel.

První utkání základní skupiny odehrají fotbalisté Slovanu 15. září.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, ACF Fiorentina, Evropská liga UEFA, PAOK FC, trenér, Jindřich Trpišovský, Manchester, FC Viktoria Plzeň, Itálie, Old Trafford

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fiorentina, Soluň a Karabach. Slovan zná soupeře v základní skupině Evropské ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.