Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Utkání s Karvinou odloženo. Slovan trápí početná marodka, tým netrénuje a je v karanétně

Sobotní utkání Slovanu v Karviné je odloženo. Rozhodl o tom Orgán ochrany veřejného zdraví kvůli epidemii, která zavinila rozsáhlou marodku libereckého manšaftu. Kdy se bude odložené utkání hrát, není zatím jasné. Slovan zužuje střevní chřipka a viróza už od minulého týdne. V pondělní dohrávce se Slavií proto libereckým chybělo v sestavě několik hráčů. Ligový tým zůstane v karanténě minimálně do pondělí.

Zcela mimo hru jsou Machuča, Pokorný, Breite a Ševčík. Otazník by visel při zítřejším utkání nad startem Baroše, Coufala, Karafiáta, Bartla, Dúbravky a Hladkého. 

"Jedná se o virové infekční onemocnění. Myslím, že karanténa je v tomto případě v pořádku, aby nedošlo k rozšíření na další hráče a realizační tým," prozrazuje týmový doktor Ladislav Dzan.

"Není to nic příjemného, už se pomalu bojím zvednout telefon komukoli z lékařského týmu. Jak vidím číslo maséra nebo doktora tak se mi dělá nevolno. Vždy ráno mi totiž nahlásí kdo nemůže trénovat. Aktuální zdravotní stav je kritický, protože krom dlouhodobých marodů a klasických fotbalových zranění, tým postihla viróza a přes víkend i nějaký druh střevní chřipky," říká trenér Jindřich Trpišovský

Celá situace vygradovala na čtvrtečním tréninku. "Chyběl nám brankář Dúbravka, který má klasickou virózu a teploty, i brankář Hladký, který má žaludeční a střevní problémy. Každý den někdo další přibude, někdo s většími či menšími obtížemi," dodává Trpišovský. "Nejhorší je, že fotbalové zranění, tedy nakopnutí nebo koňara, fotbalista nějak překoná, ale teploty a viróza mají na výkon hráče delší vliv," pokračuje trenér.

Chřipková epidemie a viróza v kádru je pro Liberec komplikací, protože už příští čtvrtek hraje doma druhý zápas základní skupiny Evropské ligy proti PAOK Soluň. Na úvod skupiny Severočeši remizovali v Ázerbájdžánu s Karabachem 2:2 a je možné, že se virózou nakazili právě v daleké destinaci.

 "Už od návratu z Ázerbájdžánu se nás drží nějaký bacil. Pár kluků to prodělalo před Slavií a na ostatní to dolehlo v tomto týdnu," říká Jindřich Trpišovský. "Už někde před 12 lety jsem něco podobného zažil, když jsem trénoval dorost. Ale na této úrovni je to poprvé. V kabině nám zůstalo torzo týmu. Navíc i dnes na tréninku se přihlásili další, že jim není dobře. Odložení utkání v Karviné asi bylo jediné možné řešení. Neměli bychom s kým hrát, dnes bylo mimo 12 lidí z kádru," dodává Trpišovský.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, MFK Karviná, virové onemocnění, SK Slavia Praha, Jindřich Trpišovský, Dúbravka, Ázerbájdžán, Evropská liga UEFA, PAOK FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání s Karvinou odloženo. Slovan trápí početná marodka, tým netrénuje a je v karanétně  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.