Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zápas s PAOKem Soluň se odkládat nebude! Hráči Slovanu už nejsou v karanténě

Krajský hygienik dnes po 15 hodině ukončil karanténu ligového Slovanu. Umožnil tak libereckému manšaftu přípravu na utkání Evropské ligy, které se ve čtvrtek nakonec bude hrát. Slovan byl od pátku kvůli infekčnímu virovému onemocnění většiny hráčů v karanténě a nemohl trénovat. Teď se ale musí hráči soustředit na přípravu na čtvrteční zápas s PAOKem Soluň.

Naši hráči tak mohou absolvovat dnešní odpolední trénink. Na marodce ale dál zůstává několik hráčů s virovým onemocněním. Krom dlouhodobých marodů se dnešní trénink netýká Bláhy a Hadaščoka. Těsně před tréninkem pak lékaři rozhodnou, zda se tréninku může zúčastnit Dúbravka, Hladký, Karafiát, Kubyškin a Bartl,“ řekl dnes mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Ještě v pátek bylo mimo hru dvanáct hráčů. Chřipková epidemie a viróza v kádru je pro Liberec komplikací, protože už příští čtvrtek hraje doma druhý zápas základní skupiny Evropské ligy proti PAOK Soluň. Na úvod skupiny Severočeši remizovali v Ázerbájdžánu s Karabachem 2:2 a je možné, že se virózou nakazili právě v daleké destinaci.  

"Už od návratu z Ázerbájdžánu se nás drží nějaký bacil. Pár kluků to prodělalo před Slavií a na ostatní to dolehlo v týdnu," říká trenér Jindřich Trpišovský. "Už někde před 12 lety jsem něco podobného zažil, když jsem trénoval dorost. Ale na této úrovni je to poprvé. V kabině nám minulý týden zůstalo torzo týmu," dodává Trpišovský. 

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, karanténa, PAOK FC, virové onemocnění, Evropská liga UEFA, trénink, Ázerbájdžán, SK Slavia Praha, Dúbravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas s PAOKem Soluň se odkládat nebude! Hráči Slovanu už nejsou v karanténě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.