Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie se chystá na zápas Liberce s PAOK Soluň jako na rizikový

Čtvrteční fotbalový zápas Evropské ligy mezi domácím Libercem a řeckým celkem PAOK Soluň považuje policie za rizikový. Klid ve městě proto bude zajišťovat několik set policistů, přijedou i krajské pořádkové jednotky ze tří sousedních krajů. Po městě se také bude pohybovat přes 20 členů policejního antikonfliktního týmu a k dispozici bude i 13 tlumočníků. Očekává se příjezd až 2000 příznivců hostů.

Podle dostupných informací by měli do Liberce najíždět ve čtvrtek již během ranních hodin. Radnice proto na žádost policie vytvořila pro řecké příznivce fanouškovskou zónu na Papírovém náměstí, kde budou mít připravené zázemí a kulturní program.

"Hlavní snahou města je fanoušky hostujícího týmu zabavit před zápasem ve fans zóně tak, abychom předešli situacím, kdy je stovkami fanoušků paralyzováno centrum města. Chceme tím předejít i tomu, aby nedocházelo k porušování vyhlášky města Liberce o zákazu popíjení alkoholu na veřejnosti," řekl liberecký vedoucí odboru pro cestovní ruch David Pastva.

Pořadatelé také slibují důslednější kontroly při vstupu na stadion. Chtějí tím zabránit pronášení pyrotechniky a vstupu opilých osob. Fanoušky řeckého klubu provází špatná pověst kvůli výtržnostem a používání zábavní pyrotechniky. Liberec se utká s řeckým soupeřem od 19:00, stadion bude otevřený od 17:00.

Zápas omezí parkování v centru Liberce. Dopravní omezení bude platit pro ulice Winterova, Široká, Papírová, Papírové náměstí, Na Poříčí, Na Příkopě, U Stoky, Na Svahu a v ulici Lucemburská. Do těchto míst budou moci od středy 18:00 do pátku 6:00 vjíždět jen rezidenti a dopravní obsluha.

"Toto krátkodobé opatření by mělo přispět k rychlejšímu a efektivnějšímu odbavování fanoušků řeckého týmu," uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policie zároveň doporučuje fanouškům severočeského klubu, aby ke vstupu na stadion využili jen vchod z Pavlovic, od dětského dopravního hřiště. Řada příznivců Liberce je zvyklá na stadion U Nisy chodit i z druhé strany, od Růžodolu. Tam se ale nyní opravuje most.

Autoři | Foto Milada Dimoliosová

Štítky Liberec, policie, PAOK FC, Papírové náměstí, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie se chystá na zápas Liberce s PAOK Soluň jako na rizikový  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.