Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Baroš před zápasem se Soluní: Víme, že nás čeká těžký soupeř, zápas bude vyrovnaný

Útočník Milan Baroš by se ve čtvrtečním utkání druhého kola základní skupiny Evropské ligy proti PAOK Soluň mohl vrátit do sestavy libereckých fotbalistů, kterým kvůli zranění chyběl v posledním utkání minulé pondělí na Slavii. Severočeši poté prodělali infekční virové onemocnění, byli do úterý v karanténě, ale čtyřiatřicetiletý kanonýr věří, že by jim to paradoxně mohlo pomoci.

"Takovou situaci jsem za celou kariéru nezažil, v žádném klubu jsme nikdy karanténu neměli. Sled situací byl tak rychlý, že ani nikdo nemá moc času o tom přemýšlet. Včera jsme se sešli na prvním tréninku, dneska oficiální trénink a zítra už zápas. Kluci, kteří byli zdraví, dostali na tři dny hodinky, něco dělali, takže není to tak, že by celý mančaft ležel čtyři dny v posteli," řekl Baroš na středeční tiskové konferenci.

"Někdy tato situace může prospět, že vypustíte z hlavy ty zápasy. Mladí kluci se někdy chystají na zápas tři čtyři dny, ta koncentrace jim může hlavu spíš zamotat. My jsme postaveni před hotovou věc - dva tréninky a zápas. Doufám, že to bude ten případ, půjdeme do toho zápasu s volnou hlavou a zvládneme ho za tři body," dodal zastupující kapitán za zraněného Lukáše Pokorného.

Sám měl potíže spíše se zraněním, které si přivodil v zápase na půdě Karabachu, kde se podepsal pod oba góly Slovanu při remíze 2:2. Minulé pondělí v ligové dohrávce na Slavii nehrál, ale proti PAOK by se mohl vrátit.

"Jak říkal trenér, na dnešním tréninku nebo až zítra dopoledne se rozhodne, kdo bude připraven k utkání. To se týká i mě. Menší problém jsem měl, ale spíš mě limitovalo fotbalové zranění, tak uvidíme, jak na tom budu," podotkl Baroš.

Je si vědom, že Slovan doma s ohledem na boj o postup potřebuje zvítězit. "V těchto krátkodobých soutěžích se počítá každý bod a nemůžeme říct, že když teď doma prohrajeme s PAOK, tak to pak někde dohoníme. V 93. minutě jsme v Baku přišli o dva body, takže by bylo dobré je nahonit doma. Víme, že nás čeká těžký soupeř, zápas bude vyrovnaný. Budeme ho chtít vyhrát, abychom ve skupině měli dobrou pozici a mohli hrát až do konce o postup," dodal bývalý reprezentační útočník.

Autoři | Foto Petra Menclová

Štítky Milan Baroš, PAOK FC, úraz, SK Slavia Praha, Evropská liga UEFA, trénink, Lukáš Pokorný, Baku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baroš před zápasem se Soluní: Víme, že nás čeká těžký soupeř, zápas bude vyrovnaný  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.