Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Do Liberce přijely stovky řeckých fanoušků. Policie zatím nemusela řešit žádné problémy

Papírové náměstí se ve čtvrtek odpoledne změnilo v místo s nejspíš největší kumulací Řeků v tuzemsku. V dolní části města totiž vznikla před čtvrtečním utkáním Evropské ligy mezi Slovanem Liberec a řeckým PAOK Soluň fanzóna pro příznivce hostujícího klubu. Zatímco někteří fanoušci vzali plac za vděk, jiní se v odpoledních hodinách rozprostřeli pro libereckých barech.

„Zatím jsme nemuseli řešit žádné komplikace s řeckými fanoušky. V Liberci jich nyní je několik stovek, další přivezou autobusy až ke stadionu,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Liberečtí uvolnili pro řecké fanoušky 2 tisíce vstupenek. Řada z nich do Liberce přijela už ve středu. Otázkou stále zůstává, kolik fanoušků Soluně, která má příznivce po celé Evropě, do Liberce přijede. Vyčleněna je pro ně celá západní tribuna s kapacitou bezmála 3 tisíce osob.

Na pohyb fanoušků dnes dohlíží stovky policistů z Libereckého, Středočeského, Ústeckého a Pardubického kraje. „Připraven je také antikonfliktní tým, tlumočníci do Řečtiny a společně s fanoušky přijedou také řečtí stewardi,“ dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Zatímco fanoušci Soluně budou kolem páté hodiny odpolední vedeni na stadion od Chrastavské ulice, příznivci Slovanu by podle policie měli využívat výhradně hlavní vstup. „Doporučujeme fanouškům českého klubu, aby ke vstupu na stadion využívali vchod od Dětského dopravního hřiště Liberec. Naopak pro fanoušky hostujícího týmu - PAOK Soluň - bude vyhrazen vstup z druhé strany stadionu, tedy od ulice Chrastavské,“ potvrdila Suchánková. 

Foto Petr Zbranek

Štítky Liberec, policie, PAOK FC, FC Slovan Liberec, Soluň, Evropa, Středočeský kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do Liberce přijely stovky řeckých fanoušků. Policie zatím nemusela řešit žádné problémy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.