Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po prohře s Fiorentinou si Slovan může napravit reputaci v ligovém souboji s Votroky

Liberečtí s Hradcem Králové už pět let neprohráli, prodlouží úspěšnou šňůru i dnes? Vítězství v jedenáctém kole by se jim náramně hodilo. Slovan balancuje nad sestupovými příčkami s pouhými devíti body a vítězstvím by se posunul na jedenáctou pozici. Královéhradečtí ale nebudou chtít darovat žádný bod zadarmo, jelikož se nachází v podobné situaci.

Slovanu hraje do karet historická bilance. S Hradcem Králové totiž naposledy prohrál před pěti lety. Tehdy šlo o střetnutí 29. kola ročníku 2010/2011, výhru tenkrát černobílým vystřelil již v šesté minutě Roman Fischer. Ještě zajímavěji ale působí statistika domácích zápasů našeho mužstva. Votroci totiž naposledy vyhráli U Nisy před 22 roky. V ročníku 1993/1994 si z Liberce odvezli tři body za výhru 2:1.

"Podle postavení v tabulce se může zdát Slovan jako přijatelný soupeř, ale nesmíme zapomínat na jejich velkou kvalitu. Vzhledem k počasí a vůbec rozpoložení Liberce očekávám velký boj," říká královéhradecký manažer Bohuslav Pilný.

Liberec opět nebude mít k dispozici poraněného Lukáše Pokorného, jinak by měl mít kouč Trpišovský všechny hráče pohromadě. Drobnější zásahy v sestavě bude mít i Hradec. Zdravotní potíže mají Martan a Zorvan. Nejistý je také start útočníka Žondry.

Utkání začíná netradičně v neděli ve 14:00. Důvodem je večerní utkání libereckých hokejistů s Pardubicemi. Sportovní nadšenci tak během neděle stihnou navštívit obě utkání.

Náročný program pro Slovan však neskončí ani po třetím odehraném utkání Evropské ligy. Po nedělním zápase s Hradcem totiž svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského odcestují do Karviné, kde je čeká během středy dohrávka osmého kola. Následující víkend je na programu zápas s Bohemians a poté už znovu Evropská liga.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovany, Fiorentina, Hradec Králové, Liberec, Jindřich Trpišovský, Roman Fischer, Bohuslav Pilný, Lukáš Pokorný, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po prohře s Fiorentinou si Slovan může napravit reputaci v ligovém souboji s Votroky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.