Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan nezaváhal. Hradec U Nisy padl díky dvěma brankám Bartla

Slovan se odlepil od sestupových pozic. V nedělní dohrávce jedenáctého kola si liberečtí poradili s Hradcem Králové, když se dvakrát trefil Daniel Bartl. Slovan se tak posunul v tabulce na jedenácté místo a pokud porazí i Karvinou a Bohemians, mohl by se přiblížit první pětce.

Základní sestava doznala oproti utkání s Fiorentinou několika změn. Místo Karafiáta dostal na pozici stopera přednost Latka, post levého obránce zaujal Bartošák, v útoku nastoupil vedle Komličenka Markovič a do základní sestavy se vrátil také Bartl. Na lavičce náhradníků tentokrát zůstali Sýkora, Ševčík či Navrátil. 

"Pro nás to bylo hodně důležité utkání a vzhledem k tomu čtvrtečnímu zápasu to nebylo vůbec jednoduché. Takže jsme rádi, že jsme ho zvládli za tři body, i když průběh byl složitý. Po dlouhé době se trochu štěstí přiklonilo k nám," řekl po zápase liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan vstoupil do utkání aktivněji. Velkou příležitost na otevření skóre měl hned v úvodu Breite, který uvnitř šestnáctky z kroku pálil levačkou. Hradecký Ottmar jeho střelu pod břevno konečky prstů vytlačil nad břevno. 

"Z úvodních tlaku nějakých 25 až 30 minut jsme branku nevytěžili a potom jsme přežili dvě gólovky Hradce. Jednu dokonce tisíciprocentní, možná ještě více," dodal trenér.

Po přestávce se liberečtí dostali do několika dalších slibných šancí. Nejprve hlavičkoval mimo domácí Markovič, na druhé straně se vzápětí po individuální akci dostal do zakončení Vlkanova, ale Dúbravka ho vychytal.

Radovat se mohli domácí hráči a fanoušci dvacet minut před koncem. Rozběhnutý Vladimír Coufal vyslal centrem Ševčíka, který zprava přihrál na hranici malého vápna a Bartl překonal brankáře hostí.

Královéhradecký brankař si v dalších minutách připsal několik nadějných zákroků. Po dalších deseti minutách ale znova inkasoval. Spojení Ševčík - Bartl opět zafungovalo a na světelné tabuli tak svítilo skore 2:0, které vydrželo až do úplného závěru.

Vystřídání Komličenka za Ševčíka se tak trenéru Trpišovskému vyplatilo. "Komličenko se nám v první poločase nelíbil, proto jsme tam dali Petra Ševčíka," uzavřel trenér. 

FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (0:0)

Branky: 70. a 80. Bartl. ŽK: 56. Folprecht, 73. Coufal - 17. Černý, 78. Schwarz, 90. Chleboun.Rozhodčí: Příhoda - Paták, Šimáček. Diváci: 3652

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Latka, Bartošák (68. Sýkora) - Bartl (87. Karafiát), Breite, Folprecht, Vůch - Markovič, Komličenko (46. Ševčík). FC Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Polom, Plašil, Mudra (79. Trubač) - Janoušek, Schwarz - Krátký (79. Pázler), Vlkanova, Malinský - Černý (84. Chleboun).

Autoři | Foto Petra Menclová

Štítky FC Slovan Liberec, Daniel Bartl, FC Hradec Králové, Lužická Nisa, Petr Ševčík, Bohemians 1905, MFK Karviná, trenér, Vladimír Coufal, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nezaváhal. Hradec U Nisy padl díky dvěma brankám Bartla  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.