Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan ztratil další body v Ďolíčku, tři body zůstávají v Praze

Liberečtí fotbalisté už podruhé v řadě bodově zaváhali. Po bezbrankové remíze s Karvinou prohráli v dnešním zápase s pražskou Bohemkou 1:2. Slovan tak po dvanáctém kole zůstává ve druhé polovině ligové tabulky, když na jedenáctém místě ztrácí na vedení 13 bodů.

Kdo přišel do Ďolíčku pozdě, nejspíš přišel o první branku. Hned z prvního úniku Holenda centroval a s nešťastným přispěním Latky jeho pokus proměnil v první gól Siim Luts. Po několika sekundách utkání se tak domácí dostali do vedení.

"Utkání, bohužel pro nás, pomohl první gól. Ani ne v první minutě jsme udělali hrubou chybu, nechali jsme volného hráče, který odcentroval do vápna, a dostali lacinou branku. Ta určila ráz utkání. Ještě se nám drobně zranili dva hráči, takže to s námi trošku zatřáslo a náš výkon prvních 20 minut nebyl dobrý. Museli jsme se tlačit do plné obrany. Ve zbytku poločasu jsme byli lepším týmem a měli dvě šance, které jsme bohužel neproměnili," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

To navýšili hned v úvodu druhého poločasu. Ve 47. minutě zahrával Jirásek rohový kop, míč nasměroval směrem k brance hlavičkující Holenda a celou spolupráci zakončil nekompromisní ranou do sítě Daniel Krch – 2:0. A záhy mohlo být ještě hůř. Další zajímavá možnost se z pohledu Bohemians otevírala před Holendou, který ve skluzu jen o několik čísel nedosáhl na přízemní centr Lutse.

Liberečtí se v závěru zmohli už jen na snížení, když v 71. minutě Radim Breite využil patičky od Vůcha a dělovkou prostřelil Budinského. Velkou šanci na vyrovnání měl poté střídající Baroš, tomu po přihrávce Súkenníka k zakončení hlavou chyběly jen centimetry.

"Ve druhém poločase jsme pak nuceně střídali, protože Martin Latka měl zdravotní problém a museli jsme to trošku přeskupit. Bohuže nám zase chyběl vysoký hráč v sestavě, protože po prvním rohu šel soupeř do vedení 2:0. Zase po naší hrubé chybě, kdy tam balon skáče ve velkém vápně a soupeř si ho najde. Pak zápas pro nás byl ohromně těžký. Nicméně celý poločas jsme podávali relativně kvalitní výkon, dali jsme kontaktní branku na 2:1. Ale na to, abychom dali nějakou vyrovnávací nebo vítěznou branku, bychom museli líp pracoval v soupeřově vápně," dodal trenér.

V závěrečných minutách se už skóre neměnilo a liberečtí už popáté v sezoně prohráli. Už za týden mají šanci na reparát se Spartou, která přijede na stadion U Nisy.

Boheminas 1905 – FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 1. Luts, 47. Krch - 71. Breite. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Urban. Diváci: 4312

Sestavy: Bohemians 1905: Budinský – Dostál, Krch (C), Šmíd, Havel – Švec, Jirásek (74. Jindřišek) – M. Hašek, Mašek (90. Berger), Luts – Holenda (86. Mikuš). FC Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal (C), Hovorka, Latka (46. Folprecht), Bartošák (61. Baroš) – Breite, Súkenník – Sýkora, Ševčík (84. Bartl), Vůch – Marković.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Ďolíček, Bohemians 1905, MFK Karviná, Siim Luts, Martin Latka, Radim Breite, Daniel Krch, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan ztratil další body v Ďolíčku, tři body zůstávají v Praze  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.