Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slovan trápí marodka i žalostná koncovka. Ve Fiorentině bude bojovat o život

Hra není špatná, některé kombinace libereckých fotbalistů vzbuzují uznalé pokyvování. Ale ta koncovka. Spálené šance mrzí především v zápasech s Duklou a Karvinou. Dnes ale musí jít jakékoliv starosti pryč, Slovan hraje Evropskou ligu na půdě favorita skupiny Fiorentiny.

Florencie je fotbalové město. Liberecká výprava je překvapená, jak moc. Všude fanshopy v charakteristické fialové barvě, na ulicích české fotbalisty Italové zdraví. S českými fotbalisty tu mají vůbec dobré zkušenosti. Vždyť tu váleli Luboš Kubík a Tomášové Řepka a Ujfaluši. Všichni tři tu zanechali skvělý dojem a na naše hráče se tu vzpomíná v tom nejlepším.

Dnes se na stadionu Artemia Franchiho pokusí o podobný zázrak, jako proti Udine nebo loni v Marseille. Nálada ale není nejlepší, Slovanu se nedaří střílet branky, a tak i zápasy, ve kterých je lepší, nedokáže dotáhnout do vítězného konce. A to platí jak pro domácí ligu, tak pro tu Evropskou. I proto se v ePojištění lize krčí na jedenáctém místě a v Evropské lize je v tabulce s jedním bodem poslední. Škoda, protože rozhodně mohlo být lépe.

Svou roli může hrát i únava, což ale kapitán Vladimír Coufal rázně utnul. „Asi to pro nás bude trochu kondiční trénink, ale nemáme z toho strach. Těšíme se a trenér ví, že jsme fyzicky docela našlapaní.“

Další problém? Zranění. Těch je opravdu požehnaně a trenér tak nemůže složit ideální jedenáctku, ani rozložit zátěž na celý tým. Vždyť například ze čtyř stoperů je zcela zdravý pouze David Hovorka.

Slovan se toho přesto nebojí a na Fiorentinu chce hrát podobně, jako před čtrnácti dny doma. Tedy náročně, hodně vysoko jeden na jednoho. „Je to asi jediná šance, jak dostat Fiorentinu trochu pod tlak,“ podotkl Jindřich Trpišovský.

Na co to bude stačit? To uvidíme dnes večer. Zápas začíná ve 21.05, přenáší ho Nova Sport 1.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky ACF Fiorentina, fotbalista, Evropská liga UEFA, FK Dukla Praha, MFK Karviná, Luboš Kubík, Olympique de Marseille, Vladimír Coufal, David Hovorka, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan trápí marodka i žalostná koncovka. Ve Fiorentině bude bojovat o život  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.