Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sparta v Liberci zvítězila naposledy v roce 2012. Dokáže Slovan prodloužit úspěšnou šňůru bez porážky?

Dokáží fotbalisté Slovanu prodloužit domácí vítěznou šňůru? Z Liberce odjel bez bodů teplický i královéhradecký manšaft, teď fotbalistům Slovanu stojí v cestě těžký soupeř – pražská Sparta. Liberečtí potřebují body jako sůl, když se potácí na jedenácté příčce se šestnáctibodovou ztrátou na první místo.

Měření sil to bude zajímavé hned z několika okolností. Liberci se totiž v posledních letech na domácím hřišti v soubojích s týmem z hlavního města daří. Prozatím poslední domácí porážka proti Spartě přišla na začátku roku 2012.

Spartě navíc bude chybět několik hráčů. Zraněný je Bičík, Frýdek, Rosický, Sáček, Vácha, Čermák a Štěch. Otazník visí nad startem Šurala a Kadlece. Naopak domácím bude chybět zraněný Machuča Sýkora a nejspíš i Karafiát.

„Honza Sýkora měl také určitý zdravotní problém, kvůli kterému šel dolů v zápase v Itálii, o poločase zase dávali dohromady Vláďu Coufala, který měl problémy s kotníkem. V tuto chvíli hlavně doufám, že nebudu muset proti Spartě hrát já. Nemáme klasický B-tým, jen juniorku, a v té je jako další klasický stoper Martin Chlumecký, který nastupuje v mládežnických reprezentacích, také zraněný. Není moc kam sáhnout,“ postěžoval si pozápase s Fiorentinou trenér Jindřich Trpišovský a dodal: „Nechtěl bych sahat k přeskupení systému, aby museli hrát třeba jen tři obránci. Také tyto varianty v hlavě mám, ale doufám, že se dáme aspoň trochu do kupy.“

Podle libereckého trenéra by marodka neměla ovlivnit ambice před zápasem. „Okolnosti jsou takové, jaké jsou, což nic nemění na tom, že budeme chtít vyhrát. Bohužel se to na nás v poslední době sype, ale v neděli ve tři hodiny zkrátka uděláme vše pro to, abychom zápas zvládli. Vzadu budeme muset opět improvizovat, to je jasné. Nějak to zvládneme, i když to nebude nic jednoduchého,“ uzavřel kouč.

Utkání se Spartou začíná dnes v 15:00 na stadionu U Nisy.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec, šňůra, Itálie, Jindřich Trpišovský, Martin Chlumecký, Frýdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta v Liberci zvítězila naposledy v roce 2012. Dokáže Slovan prodloužit úspěšnou šňůru bez porážky?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.