Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sparta opět v Liberci zaváhala. Bezbrankovou remízu nezvrátilo ani vyloučení Dočkala

Sparta ani dnes nenašla recept na liberecký Slovan a protáhla tak více než čtyři roky dlouhou sérii bez vítězství pod Ještědem. Liberečtí se na stadionu U Nisy museli v neděli večer spokojit s bezbrankovou remízou, když nedokázali využít vyloučení Dočkala na konci prvního poločasu. Slovan tak i nadále zůstává ve druhé půli ligové tabulky.

V první půli čekali diváci na branku marně. Zatímco liberečtí vystřelili na svatyni Koubka hned třikrát, Sparta mezi tři tyče nemířila ani jednou. Přesto byla Sparta první, kdo zahrozil.

Juliš posunul na pravé straně míč na Dočkala, který bez váhání centroval na nabíhajícího Holzera. Jeho střela ze zhruba dvou desítek metrů mířila těsně nad branku.

Po pětadvaceti minutách hry se ve slibné situaci ocitl domácí Milan Baroš. Koubek neudržel v rukavicích centrovaný balon a ten proklouzl až k Barošově noze. Jeho přihrávku na zadní tyč, ale nikdo ze spoluhráčů nezachytil.

V závěru poločasu přitvrzovala hra na obou stranách. Několik zákroků na hranici pravidel vyvrcholilo v červenou kartu pro sparťanského Bořka Dočkala. Ten zbytečně oplácel Breitemu zákrok z předešlých minut a loktem ho udeřil do obličeje. To ale neuniklo pozornosti rozhodčího Fraňka. Sparta tak utkání dohrávala v deseti.

A právě vyloučení Dočkala liberecké nakoplo. Celý druhý poločas měli více ze hry a tlak s ubývajícími minutami sílil. Bartlovu střelu v šedesáté minutě vyrážel Koubek na roh, Komličenko pálil o deset minut později nad a tak zahrozila Sparta. Mazuchova střela ale mířila nad břevno.

 V závěru už dohrával Liberec přesilovku v křeči a rozhodnout naopak mohl z brejku Juliš, jenž ale minul.

Žádnou z dalších situací se nepodařilo ani jednomu z týmů proměnit v branku, Slovan se tak rozešel se Spartou nerozhodně 0:0.

"Bohužel to skončilo tím nejhorším výsledkem pro fotbal 0:0. Zásadní moment bylo vyloučení, do té doby to byl velmi kvalitní fotbal z obou stran. I když nebylo moc šancí, mělo to vysoké tempo a dobrou úroveň. Vyloučení změnilo ráz utkání, ublížilo to kvalitě zápasu. Od té doby to bylo o našem dobývaní soupeřovy obrany a rušivých protiútocích Sparty. My jsme si chtěli vytvořit větší tlak, což se nám relativně územně podařilo, ale chtěli jsme být kvalitnější v předfinální fázi a v pokutovém území. Vyplynulo z toho to, co jsme úplně nechtěli, aby z toho nebyla taková házená," shrnul trenér Jindřich Trpišovský.

FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: P. Franěk – P. Blažej, J. Moláček. ŽK: 45. Breite, 45+1. Sýkora – 16. Nhamoinesu, 47. Holzer, 75. Michal Kadlec. ČK: 42. Dočkal (SPA).

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka – Nitrianský (63. Komličenko), Coufal, Pokorný (C), Sýkora – Breite, Folprecht – Bartl (86. Navrátil), Ševčík, Vůch – Baroš. AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Mareček, Mario Holek, Dočkal, Holzer (69. Dudl) – Lafata (C) (73. Pulkrab), Juliš (84. Mustedanagič).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Bořek Dočkal, Lužická Nisa, Ještěd, Milan Baroš, Michal Kadlec, Mario Holek, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta opět v Liberci zaváhala. Bezbrankovou remízu nezvrátilo ani vyloučení Dočkala  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.