Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Liberci bude nejspíš do konce sezony chybět stoper Hovorka

Fotbalisté Liberce budou nejspíš až do konce sezony postrádat stopera Davida Hovorku. Jedna z opor týmu utrpěla ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na půdě Fiorentiny zranění předního zkříženého vazu v koleně a v nejbližších dnech bude muset na operaci.

"Jedná se bohužel o poranění předního zkříženého vazu. Operace je nevyhnutelná. Je to zranění, které vyžaduje minimálně půlroční léčbu," řekl pro internetové stránky Slovanu klubový lékař Pavel Buchvald.

Hovorka si přivodil zranění v 16. minutě při souboji s protihráčem a o minutu později musel přepustit místo na hřišti Milanu Nitrianskému. "Nebudu si hrát na tvrďáka. Byl to pro mě šok a v prvních minutách jsem řval jak želva. V tu chvíli, jak se to stalo, jsem cítil i slyšel lupnutí. Zkoušel jsem to rozběhat, ale nešlo to," uvedl Hovorka.

"Výsledky jsem se dozvěděl v pátek večer a ty první hodiny byly fakt nepříjemné. Trochu si říkám, jestli jsem si to nepřivolal ve Florencii rozhovorem o mém železném zdraví. Ale prostě se to stalo. Je to překážka v kariéře, kterou musím překonat. Nic jiného mi nezbývá," dodal Hovorka.

Třiadvacetiletý Hovorka hraje za Liberec od minulé sezony a postupně se vypracoval v jednu z opor. Spolu s brankářem Martinem Dúbravkou měl v této sezoně odehráno nejvíc minut.

Hovorka není jediným stoperem Slovanu, kterého trápí zdravotní problémy. Potíže měli i Martin Latka s Ondřejem Karafiátem a v dnešním duelu proti Spartě se tak do středu obrany po dlouhé pauze vrátil uzdravený kapitán Lukáš Pokorný.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, David Hovorka, úraz, ACF Fiorentina, Evropská liga UEFA, AC Sparta Praha, Martin Dúbravka, Martin Latka, Lukáš Pokorný, Ondřej Karafiát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberci bude nejspíš do konce sezony chybět stoper Hovorka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.