Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podještědské derby číslo 45. Oba týmy potřebují vyhrát, komu se to povede?

Už po pětačtyřicáté se dnes večer střetnou v ligovém derby týmy Jablonce a Slovanu Liberec. A bude to pořádná řežba. Oba týmy jsou s počtem 14 bodů vedle sebe v tabulce. Jenže až uprostřed pořadí a chtějí výš. Zápas se hraje od 18.15 na Střelnici a liberečtí fanoušci se do sousedního města chystají společně vlakem.

Ani jeden tým s touto sezonou zatím nemůže být spokojen. Slovan na devátém místě, Jablonec o příčku pod ním, to nejsou pozice, na které jsou tyto týmy zvyklé. Jablonec už dokonce měnil trenéra, když po sérii proher skončil trenér Frťala i sportovní manažer Horník. Jablonec teď dočasně vede Zdeněk Klucký, známý i z Liberce. A celkem se mu daří, když vyhrál v Příbrami, doma remizoval se Slavií a před repre pauzou prohrál v Plzni.

To Liberec válčí stále na třech frontách, a to si vybírá svou daň. Suverénní jsou svěřenci Jindřicha Trpišovského jen v domácím MOL Cupu, v Evropské lize už hrají jen o čest a domácí vítězství. V lize domácí už to vypadá o něco lépe, než před pár týdny, stále to ale stačí pouze na střed tabulky a například postup do Evropské ligy přes ligu je nyní hodně vzdálený.

Připomeňte si první ligové derby z roku 1994

Trpišovský zatím odehrál dvě derby. Nejprve v Jablonci remizoval 1:1, když se prosadil Luckassen a až v závěru za domácí vyrovnal Beneš. A poté v jarní části sezony U Nisy hosty hattrickem sestřelil Bakoš. Ani jeden z posledních střelců do sítě Jablonce tak už v Liberci není.

Historie ligových zápasů mezi těmito týmy už začíná být bohatá, vždyť se hraje 45. derby. Výrazně úspěšnější je Liberec, který vyhrál už třiadvacetkrát a prohrál pouze deset utkání.

Velmi důležitý je zápas s Jabloncem také pro fanoušky. S nikým nebolí prohra tak moc, jako v derby. Liberečtí fandové se na zápas opět chystají společně vlakem. Sraz je v 16.15 na nádraží.

Poslední vzájemný zápas, 20. 2. 2016

FC Slovan Liberec - FK Jablonec 3:2 (2:0)

Branky: 24., 38. a 86. Bakoš - 63. Tecl z pen., 68. Kysela.
Rozhodčí: Příhoda - Ratajová, Fišer.
ŽK: Bakoš - Kysela, Hübschman, Greguš.
Diváci: 4641.

FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Jefremov, Shala (74. Folprecht), Vůch (78. Bartl) - Bakoš (88. Rabušic).
FK Jablonec: Bárta - Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Hübschman - Masopust (46. Trávník), Greguš, Breda (56. Hanousek) - Wágner (65. Wágner), Tecl.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jablonec, FC Slovan Liberec, Liberec, Jindřich Trpišovský, Zdeněk Klucký, MOL Cup, Plzeň, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědské derby číslo 45. Oba týmy potřebují vyhrát, komu se to povede?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.