Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kruté derby. Před nízkou návštěvou střílel góly jenom Jablonec

Tak tohle se Slovanu příliš nepovedlo a na pětačtyřicáté derby nebude vzpomínat v dobrém. Už po třech minutách se zranil Milan Baroš, Ondřeje Karafiáta málem trefila berle a Daniel Bartl nedal penaltu. Góly pak začali střílet domácí a trefili se hned třikrát. Zápas navíc nedohrál Coufal, který dostal dvě červené.

Výkon přitom špatný nebyl. Jenže individuální chyby před góly jsou smrtelné. Nejdřív špatná rozehrávka Pokorného, pak nahrávka do brejku od Bartla a nakonec promáchnutí opět Pokorného. Když k tomu připočteme, že Slovan nedokáže proměnit své šance včetně penalty, je výsledek takový, jaký je.

Milan Baroš navíc odehrál jen tři minuty, pak musel střídat. Nahradil ho Markovič, který vybojoval penaltu. Liberec měl i další šance, ale všechny zahodil, a tak trestali domácí. Nejprve Tecl, který obešel Pokorného a zavěsil pod víko. Hned po půli prakticky na gól Jablonci přihrál Bartl, Mihálik se pak řítil na Dúbravku a míč opět poslal nechytatelně pod břevno – 2:0. Třetí hřebíček do rakve si připravil opět Tecl. Využil promáchnutí Pokorného, běžel sám na Dúbravku a podél něj poslal míč do sítě.

Aby toho nebylo málo, deset minut před koncem se nechal vyloučit frustrovaný Coufal a bylo jasno. Rozhodčí Hrubeš pak ani nenastavil ani vteřinu a zápas ukončil už po devadesáti odehraných minutách.

14.kolo ePojištění ligy

FK Jablonec – Slovan Liberec 3:0 (1:0)

Branky: 45. a 61. Tecl, 47. Mihálik. ŽK: 34. Mehanovič - 51. Coufal, 81. Vůch. ČK: 79. Coufal. Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Peřina.

FK Jablonec: Hrubý – Masopust, V. Kubista, Hübschman, Hybš – Pospíšil (75. Trávník), Jiráček – Tecl, Mehanovič (46. Mihálik), Matěj Hanousek – Doležal

FC Slovan Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Bartl (86. Bartošák), Ševčík, Navrátil (46. Vůch) - Baroš (5. Markovič)

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, Daniel Bartl, Milan Baroš, Ondřej Karafiát, Dúbravka, Bílí Tygři Liberec, Matěj Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kruté derby. Před nízkou návštěvou střílel góly jenom Jablonec  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.