Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od první do 90. minuty jsme na hřišti nebyli, zlobil se Breite

Fotbalisté Liberce prohráli na půdě rivala Jablonce nečekaně jasně 0:3 a po nejvyšší porážce v podještědském derby od února 2011 neskrývali velké rozčarování. Hráči Slovanu litovali, že nepůsobili jako tým a na hřišti byli všude druzí. Liberec prohrou potvrdil nepříliš povedené období, z posledních osmi soutěžních duelů totiž vyhrál pouze jediný.

"Nevím, co bych k tomu řekl. My jsme od první do poslední minuty na hřišti nebyli. Od první minuty chodil soupeř sám na bránu. Všude jsme byli pozdě. Nehráli jsme jako tým, hráli jsme jako jednotlivci," řekl novinářům záložník Radim Breite.

"Neumím si to vysvětlit. Od první do 90. minuty bylo vše špatně. My jsme mančaft, a tak musíme hrát. Jestli hraje Emil, Fanda, to je úplně jedno. Když jdete na hřiště s tím, že každý hraje za sebe, nemůžete v životě uspět v kolektivním sportu," doplnil Breite.

Ani kapitán Lukáš Pokorný nechápal, co se s Libercem stalo. "Jablonec do toho dal o trochu víc a to mě hrozně mrzí. Tohle není vykřičník, tohle je už pořádné podtržení. Takhle nemůžeme hrát. Neplněním taktických pokynů a individuálními chybami jsme to nezvládli," zlobil se Pokorný.

Liberecký kapitán zaváhal před prvním a třetím gólem. "Byly tam individuální chyby od mě, ale celkově jsme to nezvládli hlavně jako tým. Nemyslím, že bychom nebyli motivovaní. Chtěli jsme vyhrát, byli jsme nabuzení. Ale neprodali jsme to na hřišti. Byli jsme všude druzí, jako by nás někdo držel za provaz a neměli jsme prostě x-faktor," uvedl Pokorný.

"Něco tomu chybělo a to bylo to nejdůležitější. Musíme to co nejrychleji najít, protože takováhle blamáž by se neměla opakovat," doplnil třiadvacetiletý stoper.

Liberec je v tabulce až jedenáctý, dal nejméně gólů ze všech ligových týmů a už ve čtvrtek ho navíc čeká těžký zápas Evropské ligy proti Karabachu. "Je čas si asi pár věcí vyříkat. Je na nás, jak se s tím vyrovnáme. Jsme profesionálové, jsme za to placeni. Musíme podat o 180 procent lepší výkon než teď," dodal Pokorný.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Radim Breite, FK Baumit Jablonec, Lukáš Pokorný, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od první do 90. minuty jsme na hřišti nebyli, zlobil se Breite  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.