Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Teoretická šance na postup? Slovan nebere nic jiného než výhru

Naděje umírá poslední. V případě Slovanu Liberec by se jednalo spíše o velký fotbalový zázrak. Aby si liberečtí zachovali alespoň teoretickou šanci na postup ze skupiny Evropské ligy, musí v zítřejším utkání s ázerbajdžánským Karabachem zvítězit. Severočeši totiž uzavírají skupinu H s jediným bodem, který získali v úvodním utkání právě v Ázerbájdžánu.

„Moje pocity jsou stejné, jako vždy. Na fotbal se vždy těším, navíc je to Evropská liga a poslední domácí vystoupení v ni. K tomu, abychom porazili Karabach, potřebujeme jeden z těch našich lepších výkonů,“ řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský na dnešní tiskové konferenci. Tomu bude chybět v klíčovém utkání Milan Baroš. „Start mu bohužel nedovoluje jeho zdravotní stav,“ dodal.

Liberečtí teď ale neprožívají nejpovedenější období. V Evropské lize se potácí s jediným bodem na poslední příčce skupiny a v domácí lize mají nejhorší střeleckou bilanci ze všech týmů. Ve víkendovém derby navíc podlehli Jablonci 0:3.

„To, co jsme v sobotu předvedli, je obrovská ostuda. Hrubě se nám to nepovedlo po všech stránkách. Zítra máme ideální šanci to všechno napravit,“ okomentoval výsledek sobotního zápasu trenér a dodal: „Pro lepší psychické rozpoložení jsme udělali od soboty, co jsme mohli. Pokoušel jsem se na utkání v Jablonci zapomenout prací, samotný zápas jsem si pouštěl pětkrát, abych vyhodnotil chyby. Pouštěl jsem si také sestřih našich gólů z minulé sezony, u toho se zapomíná dobře.“

Oba kluby jsou před zítřejším zápasem v rozdílném rozpoložení. Zatímco Karabach, který v létě po dvou remízách jen kvůli menšímu počtu gólů venku vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů s Plzní, sedm soutěžních utkání po sobě vyhrál a navíc v nich neinkasoval, Liberec v posledních pěti duelech nezvítězil a dal jen jeden gól.

„Hlavním cílem bylo dostat se do skupiny a zajistit klubu dostatečný rozpočet. Teď nás čekají dvě utkání, kde se hraje o prestiž. Pokud zkomplikujeme Karabachu postup, budeme jen rádi. Motivaci k zítřku asi netřeba hledat, tu máme velkou,“ shrnul Trpišovský.

V loňské sezoně stačilo Slovanu k postupu ze skupiny sedm bodů. „Tolik teoreticky můžeme získat i nyní, pokud poslední dvě utkání vyhrajeme,“ uzavřel trenér. Zda by tolik bodů stačilo i letos k postupu, ukáží až nejbližší dny.

Utkání s ázerbájdžánským Karabachem začíná ve čtvrtek v 19:00.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Ázerbájdžán, trenér, Jindřich Trpišovský, FK Baumit Jablonec, Milan Baroš, Liga mistrů UEFA, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teoretická šance na postup? Slovan nebere nic jiného než výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.