Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zase jsme hráli jako zaťatá pěst, liboval si kouč Trpišovský

Zatímco po sobotní porážce 0:3 v derby v Jablonci byl trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský hodně skleslý, po čtvrteční výhře 3:0 nad Karabachem v Evropské lize své hráče chválil za možná nejlepší výkon v sezoně. Liboval si, že si Severočeši splnili přání a do posledního utkání základní skupiny v prosinci na půdě PAOK Soluň udrželi naději na postup.

"Udělali jsme takovou slabou náplast za derby v Jablonci, které se nám hrubě nepovedlo. Náš sobotní výkon v derby byl nejhorší za dobu, co jsem v Liberci. Mělo to jednu jedinou výhodu, že to nemohlo být horší," řekl po zápase s Karabachem Trpišovský.

"V Jablonci jsme seděli v šatně asi 20 minut a padala tam hodně ostrá slova ze všech stran. Hráči si to potom vyhodnotili, sešli se po zápase tady na stadionu. Já u toho nebyl, ale vyříkali si věci, které nebyly úplně v pořádku. Jak je vidět, bylo to ku prospěchu věci. Vyčistilo se ovzduší, které bylo poslední dobou dost husté," dodal Trpišovský.

Šlo podle něj o vztahové věci mezi hráči. "Neříkám, že to bylo něco vážného, spíš mezi hráči. Měli jsme za sebou období, kdy se nedařilo. Šly dolů určité projevy na hřišti, co se týče bojovnosti, nasazení a zodpovědnosti. Takže ty dny před zápasem se nesly v duchu, že zase musíme hrát dohromady jako tým, že to pro nás musí být svaté. Chtěl bych pochválit naše hráče, že po dlouhé době zase hráli jako zaťatá pěst," řekl Trpišovský.

Karabach přijel do Liberce s vizitkou týmu, který sedmkrát za sebou zvítězil bez obdržené branky a novináři z Ázerbájdžánu před utkáním žertovali, zda umí kouč Slovanu kouzlit, když chce soupeře porazit. "Dal jsem na vaši radu a večer jsem obcházel kouzelnictví a cirkus v Liberci. Nějaká kouzla jsem se naučil, takže děkuji za radu," vtipkoval Trpišovský.

Jeho celek zvítězil poprvé po pěti duelech, v kterých dal jediný gól. "Myslím, že vážně za tím nebyla kouzla, ale možná jeden z nejlepších výkonů našeho mužstva v sezoně. A ta proměna? Myslím, že liga je trochu něco jiného než poháry. V Evropě se trošku jinak brání," uvedl. "Je to vždy o klíčových momentech. Nyní jsme dali první gól, v Jablonci jsme naopak za stavu 0:0 nedali penaltu. V sobotu šly klíčové momenty proti nám, dnes k nám. Ale je to jen jedno utkání a nechci létat v oblacích a říkat, že je vše v pořádku," doplnil.

Jeho tým potřebuje k postupu 8. prosince vyhrát na půdě PAOK Soluň a doufat v porážku Karabachu s Fiorentinou. "Je to pro nás obrovské plus, že nejedeme do Soluně v uvozovkách jen na výlet a hrát o peníze, ale i o možný sportovní úspěch. Před skupinou jsme si přáli, abychom v posledním kole měli šanci postoupit. To se nám splnilo a vážíme si toho. I když je otázka, s jakým kádrem tam poletíme, protože máme zdravotní problémy. Čekají nás během týdne tři těžká utkání, teprve pak je Soluň," dodal kouč.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, PAOK FC, FK Baumit Jablonec, Evropská liga UEFA, Jindřich Trpišovský, ACF Fiorentina, Evropa, Ázerbájdžán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zase jsme hráli jako zaťatá pěst, liboval si kouč Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.