Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvě penalty, tři červené karty. Slovan vydřel se Slováckem plichtu 2:2

Fotbalisté Liberce remizovali v 15. ligovém kole se Slováckem 2:2. Hosté vedli po trefách Francise Koného a Filipa Hlúpika, ale na první výhru na půdě Slovanu nedosáhli, neboť v 66. a 69. minutě ze dvou penalt srovnal Rus Nikolaj Komličenko. Hosté dohrávali v devíti bez vyloučených Milana Kerbra s Vlastmilem Daníčkem, za domácí dostal červenou kartu Vůch. Liberec čeká na výhru pět kol a je v tabulce dvanáctý. Slovácko zůstalo o skóre za soupeřem na třinácté příčce.

"Jsem přesvědčen o tom, že jsme si zasloužili tři body, bohužel nám to nebylo souzeno a z různých důvodů si vezeme jen jeden," řekl na tiskové konferenci trenér Slovácka Stanislav Levý.

"Myslím, že jako hráč i trenér už jsem toho zažil relativně hodně a myslel jsem si, že mě ve fotbale jen tak něco nepřekvapí. Ale člověk se v 58 letech učí, znovu jsem byl překvapený průběhem dnešního utkání," dodal.

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský udělal jedinou změnu v základní sestavě oproti čtvrtečnímu vítěznému utkání s Karabachem (3:0), když místo potrestaného Coufala nastoupil Nitrianský. Severočeši ale v první půli zůstali hodně daleko za svým výkonem z duelu Evropské ligy.

Slovan se vůbec nemohl dostat do tempa a za celé úvodní dějství si nevytvořil šanci. To Slovácko bylo nebezpečnější, i když do možností ho svými chybami dostávali hlavně domácí. Po čtvrthodině chyboval stoper Pokorný a poté v poslední chvíli z brankové čáry odvrátil balon po lobu hostujícího Reinberka přes gólmana Dúbravku.

Pokorný se ale nepoučil. Po půlhodině udělal další chybu, zpracoval nákop přímo pro Koného a ten už tentokrát libereckého gólmana lobem překonal. Útočník z Toga skóroval ve druhém venkovním utkání za sebou.

"Po mé hloupé chybě jsme dostali zbytečný gól. Snažil jsem se hrát míč až moc fotbalově, místo abych balon prostě uklidil na tribunu a byl klid. Zpackal jsem to," připustil Pokorný. "První poločas byl z naší strany katastrofální," doplnil Trpišovský.

Hned necelou minutu po pauze měl Slovan blízko k vyrovnání. Po chybě v hostující obraně přiťukl Vůch Komličenkovi, ale ten z vyložené pozice trestuhodně překopl břevno.

Liberec vstoupil do druhé půle aktivně, ale v 55. minutě další hrubkou nabídl soupeři druhý gól. Koné poslal do úniku Hlúpika a ten s přehledem obstřelil Dúbravku. Připsal si první gól v ligové sezoně. Po další chybě obrany měl v 63. minutě na noze další branku Hlúpik, pálil však nad.

V 65. minutě svitla domácím naděje. Po Radově zákroku na Komličenka nařídil sudí Nenadál penaltu a sám faulovaný ji tvrdou ranou proměnil. V 69. minutě se ve vápně probíjel do zakončení Bartl, po kontaktu s Šimkem upadl a rozhodčí odpískal proti Slovácku další pokutový kop, navíc za protesty dostal červenou kartu Kerbr. Podle zápisu o utkání hostující záložník počastoval sudího dvěma vulgárními výrazy.

Komličenko ani podruhé nezaváhal, střelou na opačnou stranu než v prvním případě srovnal a navázal na dva góly proti Karabachu. "Ve druhé půli jsme po krásném kontru dali na 2:0 a průběh utkání nám hrál do karet. Bohužel jsme pak nedokázali přidat třetí gól, i když šance tam byla. První penaltou se bohužel dostal Liberec do hry a potom z druhé penalty srovnal," uvedl Levý.

Hned o minutu později zbytečně fauloval liberecký Vůch a po druhé žluté kartě i domácí dohrávali v deseti. V první minutě nastavení šli dokonce hosté po Daníčkově druhé žluté kartě do devíti, ale bod už udrželi.

"Chleba se lámal v gólové situaci, kdy Slovácko mohlo dát na 0:3. V divokém závěru se nám podařilo uhrát bod, který jsme si možná ani nezasloužili. Dneska tam nebyl z naší strany hlavně pohyb, v tom vidím hlavní rozdíl oproti čtvrtečnímu zápasu," řekl Trpišovský.

FC Slovan Liberec - 1.FC Slovácko 2:2 (0:1)

Branky: 66. Komličenko a 70. (oba pen.) - 30. Kone, 55. Hlúpik. Rozhodčí: Nenadál - Koval, Kubr. ŽK: 57. Vůch - 60. Daníček, 67. Rada, 77. Reinberk, 88. Košút, 89. Heča. ČK 71. Vůch - 69. Kerbr, 90. Daníček. Diváci: 2770

Sestavy: FC Slovan Liberec: Dúbravka - Karafiát, Nitrianský (59. Bartl), Pokorný, Bartošák - Breite, Folprecht (59. Markovič, 90. Machuča) - Ekpai, Ševčík, Vůch - Komličenko. 1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, T. Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski (C), Daníček – Hlúpik (79. Diviš), Havlík, Kerbr – Koné.

Štítky 1. FC Slovácko, FC Slovan Liberec, červená karta, Bílí Tygři Liberec, Milan Kerbr, Francis Koné, Nikolaj Komličenko, Jindřich Trpišovský, trenér, Stanislav Levý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě penalty, tři červené karty. Slovan vydřel se Slováckem plichtu 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.