Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec našel po 12 výhrách přemožitele, podlehl Litvínovu 1:2

Hokejisté Liberce podlehli ve 25. kole extraligy doma Litvínovu 1:2 a našli přemožitele po sérii dvanácti výher za sebou. Obě branky Vervy vstřelil útočník František Lukeš, za Bílé Tygry v 51. minutě pouze snížil forvard Lukáš Krenželok. Litvínov venku zabral po dvou prohrách a celkově si připsal šestnácté vítězství z posledních 19 duelů.

"Poctivě jsme se na Liberec připravili. Věděli jsme, jakým stylem hraje a z čeho dává góly. Odehráli jsme výborný zápas, byli jsme o kousek lepší. Důležité bylo, že jsme ubránili dvojnásobné oslabení, poté jsme sami udeřili," řekl Lukeš po utkání.

Lepší vstup do utkání předvedli domácí. Ostrá střela Stránského z druhé minuty však rozezvučela pouze tyč Janusovy branky. Poté měl dobrou šanci Jelínek, ani nadvakrát však Januse nepřekonal. V polovině první třetiny zahrozili také hosté, Lukešovu dobře mířenou střelu ale pokryl Will.

Hned z protiútoku ostře pálili Bulíř s Lakatošem, Janus byl ale připravený. Díky své aktivitě si první přesilovou hru v utkání zahráli domácí Bílí Tygři. Do vedení je mohl poslat Bulíř, proti jeho střele bez přípravy ale Janus převedl skvělý zákrok.

Druhé dějství začalo náporem hostující Vervy a Will musel být ve střehu. Nepřišli si na něj Kubát ani Černý. Poté mohl hosty poslat do vedení Lukeš, proti jeho bombě bez přípravy ale fantasticky zasáhl Will. Litvínov byl i nadále aktivnější a dokázal dostat Bílé Tygry místy pod velký tlak. Za Liberec zahrozil Šimek a Janus jeho pokus vytěsnil maskou.

Následně měli Liberečtí k dispozici téměř minutovou přesilovku pěti proti třem. Nesehráli ji však vůbec dobře a na Januse nevyslali jedinou střelu. V závěru druhé části udeřili v přesilové hře hosté. Gerhát posunul kotouč na osamoceného Lukeše, který střelou bez přípravy devět sekund před druhou sirénou otevřel skóre. "Perfektně mi nahrál Gerhát a já už byl před brankou sám," okomentoval trefu Lukeš.

Druhý gól Vervy mohl na začátku třetí třetiny přidat Martin Hanzl, Will ale proti jeho blafáku bravurně zasáhl. Liberec se tlačil za vyrovnáním, s pokusy Vitáska a Vantucha si ale poradil Janus. A tak udeřili znovu hosté. Z protiútoku se podruhé v zápase přesně trefil Lukeš. "S Viktorem Hüblem jsme se dobře překřížili a já jsem pak viděl místo na vyrážečce. Povedlo se mi to pěkně trefit," doplnil Lukeš.

Liberečtí rychle odpověděli. Lakatoš se prosmýkl hostující obranou a jeho střelu dorazil za Januse Krenželok. "Litvínov se na nás dobře připravil, byl produktivnější a asi zaslouženě vyhrál. Nebyli jsme důrazní, zbytečně jsme propadali v útočném pásmu, chyběla nám větší bojovnost. Udělali jsme hloupé chyby, které Litvínov dokázal potrestat," prohlásil Dominik Lakatoš.

Čtyři minuty před koncem měli Bílí Tygři možnost přesilové hry, Litvínov se však výborně ubránil. V závěru to ještě domácí zkusili bez brankáře a se šesti hráči v poli, Litvínov už si však vítězství nenechal vzít.

"Z naší strany to byl povedený zápas. Byli jsme si vědomi liberecké síly, kterou se nám v zápase dařilo vcelku eliminovat. Dobře jsme bránili, byli jsme důrazní a bojovali jsme jeden za druhého. Nakonec nám dva góly stačily na vítězství. Jsme rádi, že jsme odčinili nepovedený zápas na Spartě," uvedl litvínovský brankář Jaroslav Janus.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvínov, František Lukeš, Jaroslav Janus, Lukáš Krenželok, přesilová hra, Dominik Lakatoš, AC Sparta Praha, Viktor Hübl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec našel po 12 výhrách přemožitele, podlehl Litvínovu 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.