Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Páteční ligový zápas Jablonce s Hradcem byl kvůli sněžení odložen

Páteční zápas posledního podzimního 16. kola první ligy mezi fotbalisty Jablonce a Hradce Králové byl kvůli sněhové kalamitě na severu Čech odložen. Náhradní termín zatím není známý, utkání se ale odehraje až na jaře.

Oblast Jizerských hor postihla v uplynulých hodinách kalamita. V Jablonci napadlo v noci na dnešek přes 30 centimetrů sněhu, který pokryl trávník stadionu. Podle předpovědi má navíc husté sněžení pokračovat.

"Od pondělního dopoledne topíme a kotelna jede na plné obrátky. Bohužel ale spad sněhu je a má být ještě větší, než kolik zvládne trávník pojmout a kolik může odtát," uvedl v tiskové zprávě jablonecký mluvčí Štěpán Hanuš.

Vzhledem ke kalamitnímu počasí mohla být ohrožena také bezpečnost diváků na příjezdových a příchodových cestách, takže Fotbalová asociace ČR po dohodě s policií doporučila utkání odložit.

"Od dnešního rána na úklidu sněhu pracoval dostatek lidí s veškerou technikou. I kdyby se povedlo hřiště, všechny technické zóny okolo a tribuny nějakým zázrakem očistit, tak trávník by byl vzhledem k předpovědi počasí pravděpodobně stejně neregulérní," doplnil Hanuš.

Pro Jablonec a Hradec tak skončila podzimní sezona s předstihem. Domácí jsou v ligové tabulce devátí, východočeský nováček soutěže figuruje s jednobodovou ztrátou na jedenáctém místě.

"Větru, dešti neporučíme a povětrnostní podmínky nijak neovlivníme. Rozhodnutí FAČR plně respektujeme. I kdyby se sníh odklidil, v těchto podmínkách se fotbal stejně hrát moc nedá," poznamenal jeden z královéhradeckých trenérů Bohuslav Pilný.

Je to už třetí odložené utkání v této ligové sezoně. Zápas úvodního kola mezi Brnem a Slavií se nehrál v původním termínu kvůli podmáčenému terénu a duel Karviné s Libercem zase kvůli epidemii v kádru Slovanu.

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky FK Baumit Jablonec, FC Hradec Králové, Jizerské hory, Česko, Fotbalová asociace České republiky, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno, MFK Karviná, Bohuslav Pilný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Páteční ligový zápas Jablonce s Hradcem byl kvůli sněžení odložen  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.