Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trpišovský: Nehrajeme úplně špatně, ale naše produktivita je šílená

Pouhé tři výhry a dohromady patnáct bodů. To je nelichotivá vizitka Slovanu v podzimní části nejvyšší domácí fotbalové soutěže. Slovan navíc ze všech týmů nastřílel do sítě soupeřů jen jedenáct gólů, nejméně ze všech týmů. Po prohře v Jihlavě a zároveň konci podzimní části ligové sezony ví trenér Jindřich Trpišovský moc dobře, v čem tkvěla hlavní příčina nevydařených výkonů.

"V počtu inkasovaných branek jsme na tom dokonce ještě o něco lépe než loni, ale vstřelených zkrátka máme o hodně míň. A to je statistika, která mě zajímá. Loni jsme hráli v Jihlavě 1:1 a měli jsme blízko k vítězství. Přitom byl náš výkon mnohem horší než dnes," dodal po utkání v Jihlavě Trpišovský.

Kolem trenéra Slovanu kroužila na podzim pražská Sparta. Nabídku letenského klubu kouč odmítl, o možném odchodu během zimy zatím mluvit nechce. "Teď bych o Spartě vůbec nemluvil. Upínám své myšlenky na Liberec. Máme divnou sezonu. Ekonomicky je díky účasti v Evropské lize dobrá, ale sportovně špatná. V létě nám odešli všichni hráči, kteří dávali góly. Nehrajeme úplně špatně, ale naše produktivita je šílená. Musíme si přiznat, že jsme posílení kádru podcenili. Skladba mužstva je na zamyšlení," doplnil.

Hráči, vedení klubu i fanoušci teď doufají ve vydařený závěr roku. Fotbalisty Slovanu totiž čeká ve čtvrtek zápas s řeckou Soluní, kde se rozhodne o postupujících ze základní skupiny Evropské ligy. "Pokusíme se do té doby uzdravit některé marody. Uvidíme, jak na tom Baroš, Latka nebo Vůch budou," uzavřel trenér.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Vysočina Jihlava, trenér, Jindřich Trpišovský, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, PAOK FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trpišovský: Nehrajeme úplně špatně, ale naše produktivita je šílená  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.