Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trpišovský zůstává v Liberci. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce, říká

Jindřich Trpišovský zůstane trenérem Slovanu i v jarní části sezony. Informaci, která se tento týden začala objevovat v médiích, potvrdil v úterý také klubový web. Trenér podle svých slov cítí zodpovědnost nejen za úspěchy klubu, ale také za neúspěchy. To ho zavazuje k tomu, aby v Liberci zůstal.

„Platí to, co jsem řekl někdy v říjnu. V Liberci jsem rád. Tým navíc není v lehké situaci a shodli jsme se na tom, že je teď hlavně potřeba mít klid a pokračovat ve složení, jaké tu je,“ shrnul kouč a dodal: „Ve čtvrtek nás čeká možná pro některé hráče životní zápas, pro mě to tak bude určitě. Bojujeme o postup do vyřazovací části Evropské ligy, což je důležitostí opravdu obrovské utkání. Na to jediné se teď soustředím. Situace je taková, že ve Slovanu zůstávám.“

Slovanu tak dal Trpišovský přednost před Spartou, se kterou jednal už od podzimu. „V Evropské lize bojujeme do poslední chvíle o postup, ale v lize na tom vůbec nejsme dobře. To musíme do jara napravit. Cítím velkou zodpovědnost nejen za úspěch, ale také za neúspěch, a to mě určitým způsobem zavazuje. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce,“ doplnil.

Aby liberečtí fotbalisté při čtvrtečním zápase se Soluní uspěli, musí prolomit střeleckou smůlu. Ta je trápí celý podzim. Slovan je v domácí ligové tabulce dokonce týmem s nejmenším počtem vstřelených branek. Soluň navíc požene za co nejlepším výsledkem pořádně hlasitá divácká kulisa. „Atmosféra je tam výborná, ale přirovnal bych to trochu k Hajduku. Tribuny jsou dál od hřiště, komunikace je v tom lehčí. Jsem trochu v očekávání, jaká návštěva vlastně přijde. Na posledním ligovém utkání moc lidí nebylo, proti Karabachu byly tribuny poloprázdné a na Fiorentinu přišel plný stadion. Myslím si, že tím, že jde o všechno, bude návštěva vyšší,“ dodal Trpišovský.

Slovan má tak při čtvrtečním zápasem o vše jasný cíl – vyhrát. V takovém případě by stále žila šance na postup, pokud by také italská Fiorentina porazila v druhém zápase skupiny ázerbajdžánský Karabach.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, Liberec, Soluň, Fiorentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trpišovský zůstává v Liberci. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.