Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sen o postupu se rozplynul. Slovan podlehl Soluni 0:2 a v Evropské lize končí

Sen o postupu do jarní části Evropské ligy je pryč. Den „D“ libereckým fotbalistům nevyšel podle představ. Aby si zahráli Evropskou ligu i na jaře, potřebovali zvítězit na půdě Soluně a navíc spoléhat na to, že v souběžně hraném utkání skupiny zvítězí Fiorentina v ázerbajdžánském Baku. První podmínka nutná k postupu se začala hroutit už v prvním poločase zápasu.

Po necelé půlhodině hry se po špatné rozehrávce domácí až příliš snadno dostali k míči. Léo Matos zkušeně obešel trojici hráčů a poslal balon před branku. Tam si ho našel Garry Rodrigues a zhruba z penaltového puntíku nedal brankáři Dúbravkovi šanci – 1:0 pro PAOK.

A bylo hůř. Slovan sice v držení míče výrazně nezaostával, ve střelách na branku to bylo horší. Za devadesát minut regulérní hrací doby vystřelili liberečtí na branku domácího gólmana Glikose jen jednou.

Naopak Soluň hnaná hlasitým publikem zhruba pětadvacet minut před koncem přidala druhý přesný zásah, čímž definitivně rozhodla. Z levé strany přilétl před branku prudký centr, Dimitris Pelkas byl u míče dřív než Dúbravka a uklidil ho do sítě. 

Prohra může liberecké mrzet o to víc, když Karabach nestačil na svém hřišti na Fiorentinu. Ta vítězství 2:1 potvrdila zasloužený postup do vyřazovací fáze Evropské ligy, kam ze skupiny postupuje společně s řeckým PAOK Soluň. Liberec zůstává se čtyřmi body poslední v tabulce skupiny J.

PAOK Soluň - FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 29. Rodrigues, 67. Pelkas. Rozhodčí: Marriner - Beck, Lennard. (všichni Anglie) ŽK:22. Pelkas, 34. Crespo, 52. Matos - 58. Ekpai, 63. Pokorný, 77. Folprecht, 89. Sýkora.

Sestavy: PAOK: Glykos - Léo Matos, Varela, Crespo, Leovac (82. Malezas) - Cimirot, Caňas - Djalma Campos, Pelkas (80. Šachov), Rodrigues - Athanasiadis (C) (71. Koulouris). Liberec: Dúbravka - Coufal, Karafiát (46. Bartl), Pokorný (C), Bartošák - Folprecht (80. Kubyškin), Breite - Ekpai (65. Sýkora), Ševčík, Vůch - Komličenko.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Evropská liga UEFA, PAOK FC, FC Slovan Liberec, ACF Fiorentina, Baku, Dimitris Pelkas, Leonardo de Matos Cruz, Garry Mendes Rodrigues, Bílí Tygři Liberec, Dúbravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen o postupu se rozplynul. Slovan podlehl Soluni 0:2 a v Evropské lize končí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.