Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mohli jsme postoupit, ale nebylo by to spravedlivé vůči tomu, co jsme předvedli, říká Jindřich Trpišovský

Liberečtí fotbalisté vypili pomyslný kalich hořkosti až do dna. Po nepovedeném ligovém podzimu nedokázali postoupit ze skupinové fáze v Evropské lize. Libereckým přitom stačilo zvítězit v posledním utkání podzimu s řeckým PAOK Soluň. Fotbalisté Slovanu se ale za celých devadesát minut dostali do jediné vážné šance a navíc dvakrát inkasovali. Sen o pohárové Evropě tak skončil ve čtvrtek večer.

„Zklamání je to veliké vždy, když prohrajete. Navíc podle druhého výsledku víme, že pokud bychom utkání zvládli, mohli jsme postoupit. Ale upřímně řečeno by to nebylo spravedlivé vůči tomu, co jsme ve skupině předvedli,“ řekl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

PAOK ve všech ohledech na hřišti dominoval. „Dneska byl mezi týmy obrovský rozdíl. Dopadlo to tak, že tento zápas byl přímý duel o to, kdo postoupí. PAOK ukázal daleko větší kvalitu, sebevědomí, lepší práci s míčem a lépe mu zahrála záloha. Postoupil zaslouženě,“ dodal trenér.

Sen o postupu se začal hroutit už po půlhodině hry, kdy liberečtí poprvé inkasovali. Druhou branku přidala Soluň zhruba pětadvacet minut před koncem. „Naše šance spočívala v tom, že dáme první gól. V těchto zápasech vždy hodně rozhoduje první gól. My ty zápasy neumíme otáčet, dáváme málo gólů. Druhou půli už tam byly pasáže, kdy nám soupeř skoro nepůjčil míč,“ uzavřel Trpišovský.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, PAOK FC, Evropská liga UEFA, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohli jsme postoupit, ale nebylo by to spravedlivé vůči tomu, co jsme předvedli, říká Jindřich Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.