Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

První změny ve Slovanu: Končí Hadaščok nebo Nitrianský, vrátí se Bosančić

Nepovedený podzim libereckého Slovanu má první oběti. Nové angažmá si může hledat několik hráčů včetně Markoviče, Nitrianského nebo Hadaščoka, velmi pravděpodobný je i odchod Sýkory. A seznam příchozích? Ten je zatím podstatně chudší, ale vrátit by se mohl třeba hračička Bosančić.

„Někteří hráči od nás jistě odejdou. A nemusí to být ani z toho důvodu, že by neodvedli dobrou práci. My prostě to mužstvo musíme poskládat jinak,“ řekl na klubovém webu sportovní ředitel Jan Nezmar. Podle něj v podzimní části chyběli především rozdíloví hráči a právě na ty se chce teď zaměřit. Sám zůstává, i kdy se o něm mluvilo jako o novém sportovním řediteli Slavie. Přiznal, že nabídku dostal, ale odmítl. A kdo jsou tedy hráči, které už ve Slovanu na jaře neuvidíme?

Hostování končí Filipu Lesniakovi a Igoru Súkenníkovi. První přišel jako velká slovenská naděje z Tottenhamu, ale v áčku se prakticky neobjevil, Súkenník byl spíš výpomoc a vrací se do Hradce. Další minimálně trojice hráčů si může hledat angažmá jinde. Jsou to Markovič, Hadaščok a Nitrianský. „Možná to budou ještě někteří další, ale mám ještě několik otazníků. Do Vánoc nebo nejpozději do konce roku chceme mít jasno,“ dodal Nezmar.

Pravděpodobné je, že na jaře už v modrém dresu neuvidíme Jana Sýkoru. O tohoto hráče má velký zájem hned trojice kubů – Slavia, Sparta i Plzeň už s Libercem jednají. V tomto případě ale bude Liberec kromě peněz požadovat i hráčskou náhradu.

Skončit by mohl i Komličenko, kterého si prý chce stáhnout Krasnodar, nic ale ještě není jisté.

Co se týče příchodů, jasné je zatím jen to, že by se k Nise mohl vrátit Miloš Bosančić. „S Milošem jednáme. Ještě když jsem hrál, tak jsem ho považoval za jednoho z nejgeniálnějších a nejtalentovanějších fotbalistů, se kterými jsem se kdy setkal. Jsem s ním v kontaktu vlastně od té doby, co od nás odešel. A myslím, že ušel veliký kus cesty. Potřeboval srovnat svůj přístup k fotbalu, narovnat hlavu. A to se myslím stalo. Byl už se podívat i tady v Liberci a osobně viděl i náš zápas v Řecku. Miloš je hráč, který by nám pomohl,“ řekl Nezmar.

Z hostování by se pak měl vrátit Michal Obročník a další hráči, například Knejzlík, Kolář nebo Sixta.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Plzeň 2-Slovany, Jan Sýkora, Jan Nezmar, Miloš Bosančić, Liberec, Michal Obročník, Řecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První změny ve Slovanu: Končí Hadaščok nebo Nitrianský, vrátí se Bosančić  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.