Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Odchod Sýkory do Slavie je prakticky hotový. Sešívaní už čekají jen na vyjádření Sparty

Už jen souhlas Sparty dělí Jana Sýkoru od přestupu ze Slovanu do Slavie. Letenští totiž mají předkupní právo na hráče, ten je ale dohodnutý se Slavií, a tak je podle jejího prezidenta dotažení přestupu jen formalitou.

Odchod talentovaného hráče se řeší od konce podzimu. Zájem o něj měla jak Slavia, tak Sparta, ale i Plzeň. Sám hráč se poměrně dlouho rozmýšlel, nakonec se mu sle nejvíce zalíbila nabídka sešívaných. „V současné době běží lhůta na uplatnění opce ze strany Sparty Praha na tohoto hráče, ale jsme přesvědčeni, že se již jedná jen o formální proces. Samotný hráč již Spartě oznámil, že dává přednost Slavii, a Sparta je stejná jako my. Nechtěli bychom hráče, který za nás svým srdcem nechce hrát,“ okomentoval současnou situaci pro klubový web Slavie prezident klubu Jaroslav Tvrdík.

Dlouho se spekulovalo o částce třiceti milionů korun, to je ale prý značně nadhodnoceno. „Obecně mohu říci, že je to nižší částka, než o které se spekuluje v některých médiích. Na hráče jsme podali nabídku, která odpovídá podle našeho přesvědčení jeho hodnotě a za tuto nabídku byl z Liberce uvolněn,“ dodal Tvrdík.

Spekulovalo se i o hráčské náhradě, to ale slávistický prezident nepotvrdil.

Pro Liberec jde o důležitý přestup, podle něj se bude odvíjet přestupová politika klub v zimě. Sýkora ale bude devátým hráčem, který po podzimu ze Slovanu odejde, je tedy jasné, že kádr bude potřeba doplnit.

Autoři | Foto Petra Menclová

Štítky přestup, Jan Sýkora, Plzeň 2-Slovany, Jaroslav Tvrdík, Praha, Plzeň, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchod Sýkory do Slavie je prakticky hotový. Sešívaní už čekají jen na vyjádření Sparty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.