Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Slovan si připsal první výhru v přípravě. Pěti góly zničil druholigový Varnsdorf

V druhém zápase zimní Tipsport ligy si Slovan vylepšil náladu. Po prohře s Mladou Boleslaví tentokrát pěti góly zničil Varnsdorf a to zásahů mohlo být ještě víc. Dvěma brankami se ukázal Milan Baroš a trefil se i teprve osmnáctiletý záložník Jan Šulc, kterého trenér Trpišovský po zápase hodně chválil.

Už po devatenácti minutách byl stav 3:0 a to ještě Milan Baroš napálil tyč. Pak sice Varnsdorf snížil, ale na 4:1 upravil mladíček Šulc.„Kdybychom hráli mistrovské utkání v této chvíli, asi by byl v základní sestavě, protože se jeví skutečně velmi dobře. Je mimořádně rychlý, skvěle vede míč a navíc má skvělou kondici. Podle testů jde o jednoho z nejlépe připravených hráčů," řekl po zápase trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Podle něj by Šulce mohli fanoušci vidět i na jaře v ligové sestavě. „Je to hrozně skromný a pracovitý kluk, který vyšel z naší mládeže. Fotbal je samozřejmě proměnlivý, ale v jeho případě jde podle mě o budoucnost libereckého fotbalu. Pokud bude pokračovat takto dál, může na jaře patřit do základní sestavy nebo do užšího kádru," dodal trenér pro klubový web.

Na 5:1 upravoval krásnou trefou z přímého kopu Kubyškin, Varnsdorf pak už jen snížil brankou Fotra. „Jde pořád o období nabírání herní kondice. Tento týden jsme vzhledem k podmínkám mohli být zatím pouze v posilovně nebo na zasněžené umělé trávě. Stále jde hlavně o silové tréninky nebo o nabírání herní kondice na hřišti," nepřeceňuje výsledky Trpišovský.

Tomu se zamlouval i výkon Radka Voltra, který se do Liberce dostal ze Slavie. „Jeví se mi velmi dobře. Jde o poctivého a pracovitého hráče, který je navíc v ofenzivě hodně univerzální. Spolu s Milanem Barošem byli v utkání velmi nebezpečnou dvojicí," řekl.

Náročný program Slovanu pokračuje sobotním dvojzápasem v Mladé Boleslavi. V 11 hodin začíná utkání s Trenčínem, ve 13 hodin ukončí základní skupinu Tisport ligy soubojem s Jabloncem. Večer je pak ve Zlatém Lvu ples klubu.

Slovan Liberec - Varnsdorf

Branky: 12. a 19. Baroš, 17. Ševčík, 57. Šulc, 70. Kubyškin - 48. Štěpánek, 73. Fotr. Rozhodčí: Berka - Myška, Vlček.

Liberec: Porcal - Karafiát, Piško, Chlumecký, Bartošák - Bartl, Obročník, Ševčík, Šulc - Voltr, Baroš. Střídali: Hladký – Breite, Bláha, Blažek, Micovčák, Kubyškin, Vůch, Machuča, Heppner, Ekpai.

Varnsdorf: Kolář - Zieris, Novotný, Durděvič, Bílek, Knejzlík, Daníček, Zbrožek, Cennerazzo, Rudnytskyy, Švantner.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FK Varnsdorf, FC Slovan Liberec, Milan Baroš, Jan Šulc, Jindřich Trpišovský, trenér, FK Mladá Boleslav, Tipsport liga, Bílí Tygři Liberec, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Slovan si připsal první výhru v přípravě. Pěti góly zničil druholigový Varnsdorf  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.