Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan vítá Kúdelu z Boleslavi a navrátilce Kerbra. Na odchodu je Pokorný

Dva hodně zkušené fotbalisty, kteří mají Slovanu pomoci rychle se dostat do klidných vod ligové tabulky a v ideálním případě vyhrát domácí pohár, podepsal dnes liberecký fotbalový klub. Do týmu se vrací Milan Kerbr, který tu působil už loni na podzim. Úplně novou tváří je pak zadák Ondřej Kúdela. Opačným směrem má namířeno kapitán Lukáš Pokorný, který je na testech ve francouzském Montpellieru.

Překvapilo především jméno Ondřeje Kúdely, který patřil k hlavním oporám zadních řad Mladé Boleslavi a na podzim nechyběl v žádném ligovém utkání v základní sestavě. „Neodchází se mi lehce, v Mladé Boleslavi jsem strávil dlouhou dobu a zažil spousty krásných fotbalových okamžiků. Poznal jsem tu hodně hráčů a skvělých lidí. Ale takový je prostě život fotbalisty. Vždycky se sem budu rád vracet," řekl klubovému webu FK Mladá Boleslav Ondřej Kúdela. Ten přitom ještě minulou neděli nastoupil právě proti Slovanu v přípravném utkání. 

Sami Boleslavští si hráče cenili pro jeho neutuchající bojovnost a právě na tento aspekt hry bude spoléhat i Slovan. Kúdela v české lize odehrál 224 zápasů a přidal 11 branek. Brzy třicetiletý zadák prošel v české lize Slováckem, Spartou, Kladnem a Mladou Boleslaví, kde prožil nejdelší část své fotbalové kariéry. Na podzim roku 2014 si odskočil na půlroční hostování do kazašského klubu Ordabasy Šymkent. Kúdela v mládí pravidelně nastupoval za reprezentační výběry své věkové kategorie. V U20 se stal v roce 2007 vícemistrem světa. S klubem podepsal smlouvu na 2,5 roku.

Sedmadvacetiletý Milan Kerbr přichází do Slovanu ze Slovácka. V Liberci už působil loni na podzim, ale kluby se tehdy nedohodly na přestupu. V libereckém dresu odehrál čtrnáct ligových utkání a vstřelil dvě branky. Zahrál si i Evropskou ligu. Se Slovanem podepsal smlouvu na 1,5 roku.

Na odchodu je naopak kapitán Lukáš Pokorný. Vyhlédl si ho francouzský Montpellier a hráč už dokonce odletěl na testy. Pokud jimi projde, Slovan tak přijde o nejdůležitější článek defenzivy. Pokorný v dresu Slovanu odehrál 60 ligových utkání a vstřelil dvě branky, další starty přidal v Evropské lize.

Autoři | Foto fcslovanliberec.cz

Štítky FC Slovan Liberec, Ondřej Kúdela, Milan Kerbr, FK Mladá Boleslav, Lukáš Pokorný, podzim, Montpellier HSC, Evropská liga UEFA, 1. FC Slovácko, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vítá Kúdelu z Boleslavi a navrátilce Kerbra. Na odchodu je Pokorný  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.