Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kapitán Slovanu odchází do Francie. Lukáš Pokorný se upsal Montpellieru

Jedna z hlavních opor Slovanu a odchovanec libereckého fotbalu opouští modrobílý dres. Lukáš Pokorný se v pondělí dohodl s francouzským Montpellierem, se kterým podepsal smlouvu na 3,5 roku. Za Liberec odehrál 60 zápasů a vstřelil dva góly.

"Mám rozporuplné pocity. Lukáš je odchovancem našeho klubu. Jeho přestup je tedy vynikající vizitka pro naší akademii. Na druhou stranu nám bude velmi chybět. Podobná nabídka ale může přijít jen jednou za život. Moc mu děkujeme za jeho služby. Odváděl pro nás skvělou práci. Ze srdce mu přeju hodně štěstí. Věřím, že svou šanci uchopí dobře," řekl sportovní ředitel FC Slovan Liberec Jan Nezmar.

Třiadvacetiletý Lukáš Pokorný mění dnes Slovanu poprvé v životě. „Zahraniční angažmá jsem si chtěl vyzkoušet vždy. Že se to povedlo již nyní, při realitě podzimních zdravotních trablů, je až neuvěřitelné,“ shrnul a dodal: „Liberec zůstává nadále mým klubem. Jakkoliv nyní neprochází jednoduchým obdobím, dokáže se zvednout. Budu mu nadále držet palce.“

V novém působišti bude na svém dresu nosit číslo 12. „Věřím, že francouzská liga pro mě bude ideální. Je mi jasné, že jdu do vysoce konkurenčního prostředí, kde si svoji pozici budu budovat od začátku. Nicméně měl jsem možnost mluvit s trenérem i dalšími členy sportovního vedení a šanci dostanu. Je pouze na mě, jak s ní naložím. Já jsem odhodlán dokázat, že můj příchod je pro Montpellier správným krokem,“ dodal Lukáš Pokorný.

Foto Montpellier HSC

Štítky FC Slovan Liberec, Lukáš Pokorný, Montpellier HSC, Francie, Jan Nezmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán Slovanu odchází do Francie. Lukáš Pokorný se upsal Montpellieru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.